habcsók

Citromos habcsók, kis mennyiség

Ez a habcsók egy kísérlet eredménye.

A habcsókoknál érdemes tudni, hogy a savakkal változtathatunk a habcsók állagán. Pavlova, pl ott ugye ecet kerül a masszához, így egy roppanós külső kérget kapunk, belül pedig krémes állagot. Ez a szabály a nagym ennyiségű habcsók alapra vonatkozik, pavlova:-)

Ha így készítünk habcsókokat akkor ott egy roppanós, morzsás belsejű habcsókot kapunk. Igen a női logika itt abszolút célbaért:-)

Kis mennyiségű habcsókra volt szükségem, éppen volt 1 db fehérjém a hűtőben.

HV:

  • 1 tojásfehérje
  • 50 g kristálycukor
  • 1/2 citrom leve

Elkészítés:

A fehérjét és a cukrot keverjük össze és vízgőz felett melegítsük 70 fokig, vagy addig amíg ha belenyúlunk már nem érezzük a kristálycukor szemcséit.
Ha ez kész akkor verjük habbá.

Mikor már majdnem kész a hab, kb 3/4 kész állapotban van, adjuk hozzá a 1/2 citrom levét és habosítsuk tovább.

Gyönyörű, tömör, fényes masszát kapunk.

Töltsük habzsákba és 95 fokos sütőben szárítsük 1 és 1/2 órán át.

Hagyjuk a sütőlapon kihlni és kész is.

Észrevételem:-)

A savas dolgok ugye ahogy írtam változtatják az állagát a habcsók alapnak. Most nem akartam ecetet használni, mert kicsi a mennyiség, nincs extra ízesítő, nehogy ecetes legyen a végén a habcsók. És akkor ugrott be hogy a citromlé is savas:-)

Így két legyet egy csapásra.

Lett egy meseszép habcsókom ami citrom ízű , yessss 🙂

A desszert amire rákerültek a habcsókok, tejszínhabbal lett díszítve, így -és erre számítsunk- a habcsók alja felpuhult, his nedvességet szívott magába a tejszínhabból. Egyébként lezárva légmentesen gyönyörűen tartható, nem ragacsosodik be.:-)