krémek

Extra csokoládés tortakrémem

Isteni finom, nagyon csokoládés, könnyed és kiadós.

Nem nehéz készíteni, sőt mondhatom hogy nagyon is egyszerű.
Ami csavar került most a krémbe az a csokoládé házi keverése volt.
Ne makartam 72%-os étcsokoládét a krémbe-mert bár én szeretem,de a kisfiam azért nem ekkora étcsoki rajongó- tehát kevertem egy 50%-os csokit.

Annyi volt hogy 1 tábla, 100 g 72%-os csokoládé és 50 g fehér csoki, összemelgít, átkever és kész.

HV: 1 db 17 cm-es 4 lapos piksótához

  • 350 g vaj
  • 1 zacskó kakaós pudingpor
  • 400 ml tej
  • 100 g porcukor
  • a kevert csokoládém ami 150 g
  • 50 g kakaópor /22%-os/

A pudingot főzzük meg a 400 ml tejjel. Ez egy jó alap lesz, de mélyítsük a színét.:-) Adjuk hozzá még melegen a kakakóport. Meseszép sötétbarna színe lett.

A pudingot hűtsük ki. Fóliázzuk le, így nem bőrösödik meg a teteje.

Közben a vajat habosítsuk ki a porcukorral.

Ha kihűlt a puding, adagoljuk a habos vajhoz. Jól keverjük el, majd adjuk hozzá a langyos csokoládét. Ezzel is keverjük át.

Isteni finom <3

Ez a mennyiség egy 17 cm átmérőjű 4 lapos piskótához bőségesen elég, még maradt is egy kis pohárkával. Ami:-) elfogyott csak úgy, mert annyira finom volt.