Francia desszertek

Choux a craquelin, lemon curd és habcsók, mennyei finomság

Ez egy csudi kis desszert. Minap láttam meg a pinteresten, és mivel minden részét készítettem már így nem féltem tőle.:-)

Falatnyi finomság, a tészta roppanós, a krém savanykás és az édes habcsók megkoronázza az egéshzet.
Kis méretben készítsük, ezt nem lehet szépen enni:-)

HV:

 

Készítsük el a tésztát, a lemon curd-öt. A habcsókot később állítsuk össze.

Ha készen vagyunk mindennel, akkor a tészta tetejét vágjuk le és töltsük meg a lemon curd-el. Már most nagyon finom, hiszen megkóstoltam így is:-)

Álljunk meg egy kicsit.

Minap már volt téma a MEYER citrom. Különleges, édeskés citrom amiből a lemon curd egy új dimenziót nyit. Igen:-) Más a színe, más az íze.
Januárban, februárban van szezonja ennek a citromnak, aldiban és nagyobb sparban kapható.

Ha kész a kis desszertünk akkor a habcsókot is “dobjuk” össze. Azért csak a végén készítjük a habcsókot, mert az állás nem tesz jót neki, megtörhet a habcsók és akkor véget is ért.
Töltsük habzsákba a habcsók masszát és nyomjunk kis halmokat a desszertre. Kész is:-)

Ha nyers fehérjéből készítjük akkor célszerű a svájci alapot készítenünk, hogy hőkezelve legyen a fehérje. Én most fehérjeporból készítettem így nem volt kérdés.:-)
Végül mindegyik kis finomság kapott egy csepp lemon curd gyöngyöt. Nem , nem formáztam, semmit nem csináltam csak habzsákból egy kis pöttyöt nyomtam a tetjére.

Ha szeretnénk kicsit csinosítani akkor cukrászfáklyával égessük meg a felületét a habcsóknak.

Isteni finom, mert elős körben roppan a desszert, majd érkezik a citromos íz és végül a habcsók édessége zárja a kört.