Anyák napja · Szülinapos torták · Valentin nap

Million Roses Cake, így készíts, videóztam és a rózsa készítést is mutatom

Megszavaztátok a GlazurShop Fb oldalán, így elkészítettem a Million Roses Cake-t.

Nagyon élvezetes munka volt, egy kivétellel, vagyis pontosan kettő kivétel volt, ezek pedig a felirat készítése és a szív torta speciális burkolása. Ezek megizzasztottak, bár azt hiszem inkább a hétvégi nem éppen rózsás:-) állapotomnak köszönhetően volt ez kemény feladat.

A piskótát terveztem meglocsolni egy kis rumos sziruppal, terveztem a töltelékre egy kis dió grillázyt szórni, mit nem ondjak, mindkettő lemaradt, pedig oda voltak készítve a tortához. Tehát így, iylen állapotban indultam neki a tortának.:-)

Folytattam azzal, hogy a fondant mérete sehogysem akart jó lenni, pedig már burkoltam így, de most ez is akadozott. Aztán hba a tetejére, hogy azt terveztem a feliratot ráírom még akkor amikor a fondant ki van nyútva, mert vízszintes felületen egyszerűbb az írás mint egy burkolt torta oldalán. Ez is kimaradt, végül a tortára írtam rá a feliratot. Küzdés volt ez a javából:-)

Fogok még iylet készíteni, mert meseszép, irtó látványos a torta de az biztos, hogy nem szív formával. Nehéz volt:-)

Dolgozhatsz előre, sőt kötelező ism hiszen erre a kicsike tortára kb 30 db rózsabimbó készült. 1 db eltört, tehát ha jól rémlik 29 felkerült a tortára.:-) Ezt már jó előre elkészítheted, hiszen a cukorvirágnak jó ha állhat. Szépen ki tud száradni.

Itt találsz videót, mutatok mindent és végig beszélem, hogy minden apró részletre oda tudj figyelni.

A tortához szükséged lesz:

Kezdjük az elején a PISKÓTÁVAL.
Mivel most szív alakú formában sütöttem, ezért változtak a mennyiségek.

A forma mérete 15 cm és nem magas falú, így 2 részletben sütöttem meg az 5 lapot. Az első etapban óvatos voltam, 3 tojásból készült a piskóta, ez kevésnek bizonyult, 2 lapra tudtam csak vágni. Ezért készítettem egy újabb adagot 4 tojásból. Így 5 lapom lett.:-) Tehát erre figyelj, már ha iylen magas tortát szeretnél te is. 18 cm magas lett a torta:-) Ami lényeg!!!! Nem használtam sütőport!!! Bátran kihagyhatod te is a receptből.

 

Ha kész a piskóta akkor készítsük el a krémet is, Receptet itt találsz. 

Ganache mennyisége elég sok lett, kellett is:-) 400 g étcsokoládé és 200 ml tejszín. Mindet elhasználtam a torta magassága miatt.

És most jöhet a videó:-)

Egy gondolat erejéig még figyelj rám!
Ha nem vennéd észre, akkor szólok én:-) A töltés és morzskabát burkolás végén láttam, hogy az utolsó lapnál a sarokba nem került elég krém. Hmm:-) Nincs gond, ha már így jártunk, mivel még friss, puha a torta, így simán meg lehet emelni az ultsó lapot és haol hiényzik krém ott pótolni. Szóval én is ezt tettem:-)

 

Ami a videóból kimaradt:

A torta aljára is került egy díszcsík fondantból. Nagyon jól mutat, és szépen megtartja a szalagot is.
A felirat kézzel készült.

Ahogy írtam a napom oylan volt amilyen, így a tortán kellett ügyeskednem a filctollal. A fondant épp annyira megszáradt a tylo portól, hogy nem okozott gondot az írás, de hát az én írásom:-))) Még így is hogy nyomtatott betűkkel írtam…. 100% handmade:-) <3

Előtte azért gyakoroltam kicsit egy darabka száraz masszán.