krémek

Tejszínes gesztenyekrém, tortába

Valentin napi torta lévén, igazán buja krémet választottam. Mi másról is szólhatna a Valentin nap?:-)

Gesztenyés krém egy kis csavarral. A gesztenyés krémeket imádjuk és volt is még itthon egy csomag gesztenyém, így el is akartam használni, ezért is esett a választásom erre a krémre.
Könnyed krém, tehát könnyű piskótát válasszunk hozzá, és még így is elég gyorsan kell dolgoznunk:-) Nem nem tolja szét, de mivel 5 lapot építettem fel, azért nehéz volt a töltés és a morzsakabát is. Megérte:-)

A torta mérete 15 cm szív torta, 5 lapból, ehhez a tortához ennyi krémet készítettem és mind el is fogyot.

HV:

  • 1 csomag gesztenyemassza
  • 1 zacskó vaníliás pudinpor
  • 350 ml tej
  • 150 g vaj
  • 200 ml tejszín
  • rum aroma

Elkészítés:

A vaníliás pudingot készítsük el a 350 ml tejjel. Kb 300 ml tejet forraljunk a maradék 50 ml-ben pedig keverjük el a pudingport. Ha felforrt a tej, öntsük hozzá és keverjük sűrűsödésig. Tegyük félre hűlni. Teljesen hidegnek kell lennie.

A vajat habosítsuk ki.

Adjuk hozzá a gesztenyemasszát és  hideg pudingot. Habosítsuk ki.  Ízesítsük rumaromával, vagy akár igazi rummal is lehet, de nálam kicsi a gyerkőc, tehát marad az aroma.

Ha ezzel készen vagyunk a tejszínből verjünk kemény habot. Egy keveset forgassunk a gesztenyés masszába, ezzel fellazítjuk kicsit, aztán keverjük bele az összes tejszínhabot.

Valami hihetetlen finom <3