Francia desszertek · tortadíszítés · Valentin nap

Szív torta készítése, az új trendi technikával

Ki kellett nekem is próbálnom ez ta tortát. Nagyon látványos, és nagyon finom:-)

A betűkkel indult az egész aztán érkeztek persze Valentin nap környékén a szív alakú változatok is, én is ezért készítettem ezt a formát.

Különleges, könnyed desszert ami elsőre tortára hasonlít.
Készíthetjük a klasszikus francia recept alapján sablé tésztával, vagy akár piskótából is ha úgy gondoljuk.
Krémnek attól függően milyen tésztát használunk válaszhtaunk könnyű, habos vagy kicsit stabilabb krémet is.
Ha sablé tésztával ,vagy linzer, mézes tésztával készítjük akkor bátran mehet a lapok közé tejszínes, habos krém is, pl diplomata krém, ha pedig piksótával készítjük akkor stabilabb krémet válasszunk.

Nagyon gyorsan összeállítható, de! 🙂 DE! A díszítés őrület idő, hiszen sok sok finomság kerül rá a tortára. Én nem vagyok híve az élő virágoknak a tortákon, így cukorvirág került rá, készítettem csokiba mártott epret, habcsókot, és sok esetben ugye macaron is mehet rá, én choux-al díszítettem és egy kis karamell csavar is készült hozzá.

A díszítése rajtunk múlik, használjuk bátran a fantáziánkat, gyümölcsöket, cukorkákat bármit amit szeretünk:-)

Én most sablé tésztával készítettem és vaníliás diplomata krémet használtam.

Fentebb a többi dísz receptjét is megtalálod, a linkekre kattintva.

A technika ördöge, vagyis elindítottam a videót és semmit nem vett fel a legelső lépéstől. Ez van:-) Szétszedni már nem tudtam a tortát, így csak azt láthatjétok ahogy az utolsó lapot díszítem.