Francia desszertek

Mont Blanc pohárkrém

Nagyon finom, ez az én ízvilágom, nem túl édes, többféle textúra is van a pohárkrémben és viszonylag gyorsan el is készíthető. Kedvenc reci lesz.

Ez majdnem saját recept, hiszen amit találtam a neten ott francia sajtot kellett volna hozzá, az nekem nincs:-) így készült egy extra panna cotta:-)

Habcsókom volt, hiszen mindig készítek a maradék fehérjéből, mert akár díszíteni akár megenni is mindig jól jön ha nem kell röpke majdnem 2 órát szárítani:-)

Én ezt a receptet használom, ha tárolni is szeretném a habcsókot.

4 db pohárhoz ezek a mennyiségek kellenek

Panna cotta:

  • 250 ml tejszín
  • 2 lap zselatin
  • 1 vanília rúd magvai

A gesztenyekrémhez:

  • 80 g gesztenyepüré
  • 100 g vaníliás puding amit mi sűrűre főztünk, erről majd írok

habcsókok

 

Elkészítés:

A panna cotta az első amit készítsünk el, hiszen hűlnie kell. A tejszínt forraljuk fel a vanília magvakkal. A zselatin lapokat áztassuk hideg vízbe. Ha megduzzadtak nyomkodjuk kis és a forró tejszínhez keverjük hozzá. Tegyük félre hűlni. Csak anynira hűtsük le, hogy már ne legyen folyós, kezdjen dermedni, de még habzsákból adagolható legyen.

Gesztenye krém:

A gesztenyekrém:-) Én egy nagyobb mennyiséget készítettem, hiszen cupcake is készült, és az oda készített krémet hazsnáltam itt is. A teljes nagy mennyiségű receptet itt olvashatod el.
Ha nem szeretnél mást csak a pohárkrémet készíteni akkor gondban leszel, mert ennyire kis mennyiségű sűrű pudingot még sohe nem készítettem így nem tudom az arányait. Készítsd el a vaníliás pudingot sűrűre, ez azt jelenti, hogy 400 ml tej és egy zacskó pudingpor. Ebből a mennyiségből vegyél le 100 g-ot.

A maradék krémedet hűtőben tárolhatod 2-3 napig. Akár kalácshoz, vagy kelt tésztához sodót készítve belőle is használhatod.

Az összeállítás:

A pohár aljára hbacsók kerül, összetörve, erre a még lágy de már nem folyós panna cotta, habzsákból nyomtam. Erre a gesztenyekrém kerül és így rétegeztem tovább.