Tükörglazúr · tortadíszítés

Glazúr díszítés

Már régóta szemeztem ezzel a technikával és végre Magyarné Veronika elkészítette, megírta a recit.
Használjuk a leírt alapanyagokat, különben nem igazán sikerül.
nekem nem volt otthon sok sok dolog, nem voltam felkészülve erre.:-)

Sem pektin, sem szőlőcukor, sem citromsav nem volt otthon így igyekeztem mással helyettesíteni. nem rossz, de nem pókhálós az eredmény. Ez a kicserélt hozzávalóknak köszönhető.

A pektin helyett zselatint hazsnáltam, a citromsav helyett citromlét, a szőlősukrot pedig sima cukorral helyettesítettem. Nem rossz ez sem, amit sikerült elérni de ez nem pókháló. HASZNÁLJUK a receptben leírt anyagokat és akkor pókhálós lesz!

HV:

Semleges glazúr:
200 gramm víz
77,5 gramm cukor
66 gramm dextróz (szőlőcukor)
22,5 gramm cukor
5 gramm almapektin
35 gramm glükóz szirup
0,25 gramm citromsav

fehér ételfesték

Elkészítés:

A vizet elkeverjük a szőlőcukorral, a 77,5 gramm cukorral és a glükózzal. Alacsony hőfokon 40 fokig melegítjük, néha megkeverjük. Ekkor hozzáadjuk az almapektint és a maradék 22,5 gramm cukrot, felforraljuk, hozzáadjuk a citromsavat és 3-4 percig tovább főzzük. Belekeverjük aa fehér festéket. Hűlni hagyjuk, 35 fokon használjuk fel. Ha csomós lenne, akkor átszűrjük. Hamar bőrösödik a teteje, ezért én folpackot tettem a tetejére.

 

TIPPEM

Ha megdermed akkor mikróban melegítsd vissza. Ez egy gigantikus mennyiség, sok maradt meg belőle, bátran felezzük le.

A glazúrral áthúzott tortára azonnal tegyük rá egy nagy sptaulával a fehér glazúrt és azonnal húzzuk is el a tortán. Nekem nem pókhálósodott, megírtam miért, kb mindent mással helyettesítettem, de így is mintázódott.

A torta egy mangó zselés, kókusz mousse torta, recit itt találsz.