figura készítés · fondant kiegészítők

Fondant nyuszi készítése, videós segítséggel, magyar nyelven

Engem beszippantott a figura készítés:-) Igen, mostanában már neki merek állni figurákat készíteni. Igaz nem a legnehezebbekkel dolgozom de ez most pont egy kivétel.
Nem, nem bonyolult, sőt nem is nehéz készíteni, inkább időigényes.
Csak azt szerettem volna ezzel mondani neked, ha te is gyötrődsz azon, hogy neki merj-e állni egyáltalán, bátran, BÁTRAN, hiszen ha nekem megy akkor neked is menni fog.

Olyan jó érzés volt mikor a testével elkészültem, láttam, hogy ebből bizony nyuszi lesz, méghozzá szép nyuszi, formás nyuszi, nem csak egy gömb, egy másik gömbbel a tetején meg 2 nagy fül.
Ez egy igazi nyuszi lesz:-)

HV: mindent megvásárolhatsz a GlazurShopban

 

Amit jó ha tudsz, bár elmondom a videóban is, hogy a fondanokat, a barnát és a fehéret én fele-fele arányban átgyúrtam virágmasszával. Ez adja a masszának a stabilitását, gyorsabban szárad és nem reped szét.

A kezemet CRISCO-val kenem át, ettől fényesebb lesz a massza és puhít is rajta éppen annyit, hogy könnyű legyen vele a munka.

Szinte minden kézzel készül, és egy darab eszközzel ez pedig a drezdai pálca.  Az ehető ragasztó barátunk, hiszen minden pillanatok alatt ott is marad a helyén:-)

A füle volt nekem a legjobb meglepi, mert kiszúrókkal kissé hadilábon állok, van pár de nem minden, és itt kézzel készültek a fülecskék is.