Mentes · Piskóták

Gluténmentes csokoládés piskóta, mousse tortákhoz

Ez nem klasszikus piksóta, nem is lesz nagy, nem igazán jó tortához, viszont mousse tortákhoz tökéletes!

Kicsit brownie jellegű, sőt, majdnem, csak épp még annyi liszt sincs benne mint a brownie receptekben. Teljesen liszt mentes.

Nagyon finom, szaftos piskóta,erőteljes csokoládé ízzel.

HV: 30X 20 cm tepsihez

  • 130 g étcsokoládé
  • 130 g fehérje
  • 30 g porcukor
  • 56 g sárgája
  • 60 g vaj

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.

A fehérjét a cukorral verjük habbá.

A csokoládét a vajjal olvasszuk fel.

Ha megolvadt a csokoládé adjuk hozzá a kissé kikevert tojássárgákat.

A fehérjehabból egy keveset vegyünk ki és a csokis masszával keverjük össze, ezzel fellazítjuk kicsit. Végül mehet bele az összes hab.

Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük, szépen simítsuk el és süssük készre 10-12 perc alatt.