Ez nem klasszikus piksóta, nem is lesz nagy, nem igazán jó tortához, viszont mousse tortákhoz tökéletes!
Kicsit brownie jellegű, sőt, majdnem, csak épp még annyi liszt sincs benne mint a brownie receptekben. Teljesen liszt mentes.
Nagyon finom, szaftos piskóta,erőteljes csokoládé ízzel.
HV: 30X 20 cm tepsihez
- 130 g étcsokoládé
- 130 g fehérje
- 30 g porcukor
- 56 g sárgája
- 60 g vaj
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A fehérjét a cukorral verjük habbá.
A csokoládét a vajjal olvasszuk fel.
Ha megolvadt a csokoládé adjuk hozzá a kissé kikevert tojássárgákat.
A fehérjehabból egy keveset vegyünk ki és a csokis masszával keverjük össze, ezzel fellazítjuk kicsit. Végül mehet bele az összes hab.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntsük, szépen simítsuk el és süssük készre 10-12 perc alatt.
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.