Mentes · Sütés nélkül · Vasárnapi torták

SEX IN A PAN, sütés nélküli krémes desszert

 

HV:

  • 200 g mandulaliszt
  • 100 g vaj
  • cukor ízlés szerint- én nem használtam-

A Krémek:

  • 750 ml tejszín

A krémsajtos réteghez:

  • 250g mascarpone /LIDL laktózmentes/
  • 1 narancs reszelt héja
  • 30g vaníliás cukor

A Csokoládés réteghez:

  • 120 g étcsokoládé
  • 50 g holland kakaópor

tejszínhabos réteghez:

  • 50 g porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor vagy 162 rúd vanília magvai

50 g csokoládé a díszítéshez

Eper réteg:

Nekem volt otthon egy kis felfőzött eperszószom ezzel megkentem a mandulás réteget, de ez elhagyható

 

Elkészítés: 20 X20 cm formához

A darált mandulát és az olvasztott vajat keverjük össze. Süthetjük is ha akarjuk de nem feltétlen szükséges. Én sütöttem, 176 fokon 8 percig. Ez egy extra ízt ad hozzá, kicsit karamellás íze lesz. FINOM:-) Hagyjuk kihűlni.

Közben már dologzhatunk a többi rétegen is.

Én az egyszerűbb változatát készítettem, hiszen minek küzdjek külön tejszínhab veréssel, mikor egyben is megoldható.

Tehát  750 ml tejszín habbá, kemény habbá vertem. 3 részre fogjuk osztani.

Az első a krémsjatos réteghez szükséges, ez al egkisebb mennyiség. Vegyünk ki a kész tejszínhabból 100 g mennyiséget.

A krémsjatot kicsit keverjük át habverővel, éppen csak lazítsuk fel. Adjuk hozzá  cukrot és a narancs reszelt héját, keverjük el. Majd óvatosan keverjük hozzá a tejszínhabot. Kész is a krémsajtos réteg.

Jöhet a csokoládés réteg:

A csokit olvasszuk fel vízgőz felett. Amíg olvad a maradék tejszínhab mennyiségét osszuk ketté.:-)

A felolvadt csokoládét adjuk a tejszínhabhoz, keverjük át, és a kakaóport is adjuk hozzá, ezzel is keverjük el. Finom, nagy, keverő mozdulatokkal dologzzunk.

Tejszínes réteg, chantilly krém:-)

A maradék tejszínhabot édesítsük a porcukorral és a vaníliás cukorral.

Ha vaníli magokkal ízesítenénk, akkor a vanília magvakat keverjük el a porcukorral. Hiszen a jó vanília, ragacsos, egyben maradnak a magvak, ami nekünk nem jó.

Összeállítás:

A kihűlt mandulás réteget én megkentem egy kis eperszósszal, de ez el is hagyható, vagy akár lekvárral is megkenhető.

Aztán jön a krémsajtos réteg, szépen simítsuk el, erre a csokoládés réteg, ezt is simítsuk el és végül a tejszíne réteg.

A csokoládét reszelhetjük, vagy krumplihámozóval is húzhatunk le belőle kis forgácsokat, mindkettő nagyon szép, és ezzel szórjuk meg a desszertünket.

Irány a hűtő 3-4 órára, bár jobb ha kicsit többet is állhat, jobban összeérik, könnyebb szeletelni.

Hmm:-)

A neve teljesen jó, sex in a pan, óriási érzés beleharapni a finomságba. Az alsó réteg keményebb textúrája után 3 krémes réteg:-) <3

recept forrása: https://www.wholesomeyum.com/recipes/sex-in-a-pan-sugar-free-low-carb-gluten-free/