Kevert tészták

Házi kevert márványos kuglóf

A kuglófot imádom! Nagyon rég ettem iylen jót:-) Köszönöm Anett a recit <3
Őszinte leszek, fogalmam sincs már róla miért szeretem, lehet gyermekkorban valahol, valaki készített iylet, nem tudom. De azóta se mettem iylen finomat.

Számos receptet kipróbátam, mindegyik kelt kuglóf amit én nem kedvelek. Nem rossz, de nem szeretem.

Kb 3 hete megkérdeztem a GlazurShop zárt fb csoportjában, hogy van-e valakinek jó kuglóf recije, ami nem kelt tészta.,
És kaptam is bőségesen:-)

Kiválaszottam ezt és elkészítettem.
Óvatos duhaj voltam, inkább kis adag készüljön. Aztán ez 1 nap alatt elfogyott.
Sőt a kisfiam kérte, hogy anya süss még kuglófot, finom.

Ok, akkor jöhet a nagyobb adag.

Én annyit változtattam a recin, hogy a cukr mennyiségét kb felére csökkentettem, mert az első adag nekem nagyon édes volt. Illetve én tettem bele citromhéjat is.

Lássuk is:-)

1 nagy kuglóf formához

  • 200 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 5 db tojás / L méretű/
  • 100 ml olaj
  • 100 ml tej
  • 2 ek kakaópor /holland/
  • 1 csipet só
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 1 citrom héja

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.

Keverjük össze a lisztet a vaníliás cukorral és a sütőporral.

A tojásokat válassztuk ketté, a fehérjét a csipet sóval verjük habbá. A sárgájákat pedig  a cukorral habosra.

A sárgájás keverékhez adjuk hozzá az olajat és a tejet. Keverjük el.
Ezt öntsük rá a lisztes keverékre és dologzzuk el.

A fehérjehabból egy keveset vegyünk ki és adjuk a keverékhez, ezzel lazítjuk fel. Végül az összes habot keverjük hozzá.

Az előkészítette formába -én formaelválaszótval fújtam ki és nem is liszteztem-  beleöntöttem a 2/3 mennyiségű tésztát.

A maradék tésztába pedig belekevertem a kakaóport. Kicsit nehezen veszi fel de kitartás:-)

A kakaós tésztát pedig ráöntöttem a sárga tésztára és egy kanál segítségével összeforgattam. Ettől lesz márványos. Én alaposan megforgattam, így a nagyrésze kakaós tészta lett:-)

Mehet is a sütőbe 40 percre kb.

Isteni finom, én pénteken készítettem és üvegbúra alatt olyan mintha friss lenne, még ma, hétfőn is hoztam magamnak belőle reggelit.

Lekvárral, vagy ahogy a gyerkőcöm szereti Nutellával is nagyon finom. Sőt a család férfi részlege szalámival tolta:-)

Irtó szuper kuglóf, nagyon szépen köszönöm Anett <3

A kuglóf tészta ízesíthető is, tehetünk bele csokoládé darabkákat, gyümölcsöt, aszalt gyümölcsöt stb….

Egy dologra figyeljünk, túl nedves gyümölcs ne kerüljön bele, pl eper, málna.. ami lédús az nem jó, mert eláztatja a tésztát.

Jó étvágyat:-)