Van bevált muffin recim, könnyű is készíteni, szép lapos, finom, ízesíthető…de ez! Ez a recept egészen új dimenzióba repít. Inkább piskóta állagú a tészta és hogy Nutellával megtöltjük, én …végem is van:-) De nem csak nekem, a 12 db-ból sütés és hűlés után hirtelen 5 db lett, mert felfalták:-)

TIPPEM
Bőségesen bánjunk a Nutella töltéssel, mert nekem felszívódott az 1 kanálnyi:-)

HV: 12 db normál méretű cupcakehez

  • 270 g liszt / BL55/
  • 150 g vaj
  • 150 g cukor /por/
  • 110 g tojás
  • 40 g kakaópor / Holland/
  • 12 g sütőpor /1 csomag/
  • 120 ml tej
  • csokipasztilla ízlés szerint
  • Nutella töltésre

A krém a tetején diplomata krém

HV:

  • 250 g tej
  • 1/4 rúd vanília kikapart magjai
  • 60 g tojássárgája
  • 50 g kristálycukor
  • 23 g keményítő /kukorica/
  • 25 g vaj
  • + 2 db zselatin lap -Aldi-
  • 240 g habtejszín 30%-os

Elkészítés:

Diplomata krém.

A zselatint hidratáljuk.

A tejet forraljuk fel.

A vaníliát, tojássárgáját, cukrot, keményítőt keverjük el.

Öntsük rá a forró tejet, folyamatosan keverve.

Tegyük vissza főzni, és amikor rotytan egyet, kész is van. Pudingot főzünk.

Adjuk hozzá a zselatint, keverjük el.

Keverjük folyamatosan. Adjuk hozzá a vajat, keverjük át.

Takarjuk le folpackkal, hogy ne bőrősödjön. Felhasználás előtt keverjük át.

A habtejszínből verjünk kemény habot és kettő részletben forgassuk bele a kihűlt alapba.

Muffin.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra., alsó-felső sütési módban.

A vajat és a cukrot habosítsuk ki, a kekszlapáttal dolgozzunk ne habverővel.
A tojást lazítsuk fel kicsit -ez annyit jelent. hogy villával keverjük át, és 3 részletben adagoljuk a vajas keverékhez, természetesen foylamatosan keverve.

A lisztet, sütőport és a kakaót sziráljuk össze.

Adjuk az összeszitált lisztet a tojásos keverékhez, dolgozzuk el.

Végül mehet bele a tej is is. Sűrű masszát kapunk.

Én ahogy az eredeti recept is mutatta habzsákba töltöttem és úgy nyomtam bele a formába, sokkal egyszerűbb dolgunk van így ,mintha kanállal igyekeznénk adagolni.

A formát béleljük ki kapszlival -muffin papír.

A lényeg!
A masszából csak egy kis részt tegyünk a forma aljára, kb1  ujjnyi vastagon.
Mindegyik formába van már tészta, most jöhet a Nutella, mindegyik formába tegyünk bőségesen Nutellát, 1 evőkanálnyi is mehet bele.
Ha ezzel is készen vagyunk fedjük be a maradék tésztával mindegyik kis halmot.

Szórhatjuk csokipasztillával, csokidarával is.

Irány a sütő 25 percre.

Meg fog nőni, sőt némelyik meg is reped, nem gond, ez nem egy szépséges küllemű finomság hanem egy ultra finom édesség.:-)