Nutellás cupcake recept, le fogod cserélni te is…
Van bevált muffin recim, könnyű is készíteni, szép lapos, finom, ízesíthető…de ez! Ez a recept egészen új dimenzióba repít. Inkább piskóta állagú a tészta és hogy Nutellával megtöltjük, én …végem is van:-) De nem csak nekem, a 12 db-ból sütés és hűlés után hirtelen 5 db lett, mert felfalták:-)
TIPPEM
Bőségesen bánjunk a Nutella töltéssel, mert nekem felszívódott az 1 kanálnyi:-)
HV: 12 db normál méretű cupcakehez
- 270 g liszt / BL55/
- 150 g vaj
- 150 g cukor /por/
- 110 g tojás
- 40 g kakaópor / Holland/
- 12 g sütőpor /1 csomag/
- 120 ml tej
- csokipasztilla ízlés szerint
- Nutella töltésre
A krém a tetején diplomata krém, receptet itt találsz.
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 180 fokra., alsó-felső sütési módban.
A vajat és a cukrot habosítsuk ki, a kekszlapáttal dolgozzunk ne habverővel.
A tojást lazítsuk fel kicsit -ez annyit jelent. hogy villával keverjük át, és 3 részletben adagoljuk a vajas keverékhez, természetesen foylamatosan keverve.
A lisztet, sütőport és a kakaót sziráljuk össze.
Adjuk az összeszitált lisztet a tojásos keverékhez, dolgozzuk el.
Végül mehet bele a tej is is. Sűrű masszát kapunk.
Én ahogy az eredeti recept is mutatta habzsákba töltöttem és úgy nyomtam bele a formába, sokkal egyszerűbb dolgunk van így ,mintha kanállal igyekeznénk adagolni.
A formát béleljük ki kapszlival -muffin papír.
A lényeg!
A masszából csak egy kis részt tegyünk a forma aljára, kb1 ujjnyi vastagon.
Mindegyik formába van már tészta, most jöhet a Nutella, mindegyik formába tegyünk bőségesen Nutellát, 1 evőkanálnyi is mehet bele.
Ha ezzel is készen vagyunk fedjük be a maradék tésztával mindegyik kis halmot.
Szórhatjuk csokipasztillával, csokidarával is.
Irány a sütő 25 percre.
Meg fog nőni, sőt némelyik meg is reped, nem gond, ez nem egy szépséges küllemű finomság hanem egy ultra finom édesség.:-)
You must log in to post a comment.