TRIFLE

TRIFLE, a mennyország kapujában:-)

Ez a lusták desszertje, igen, ez keményen hangzik de a lustik most örülhetnek:-)

A TRIFLE amerikai desszert, sajnos a háztartásokban csupa porból készítik, piskóta por, pudingpor stb…. ettől azért ez a desszert többet ér.
Én sütöttem külön browniet, hiszen az egy gyors és egyszerű sütemény, ha lehet süss te is:-) Receptet itt találsz.

Én imádom ezeket a szottyogós, krémes, kanállal ehető desszerteket és amiért különösen kedvelem a nem túl édes íze miatt.
Furcsa ez, hogy imádom az édességet de nem a nagyon édeset.
Tálalni nem lehet valami szépen, hiszen krémes nagyon, de nem hiszem hogy gondja lesz bárkinek mikor meglátja az asztalon ezt a nagy kelyhet és ehet is a tartalmából.

Trifle tálat én a Tescoban vettem, nem is drága.

HV:

  • 1 tepsi brownie
  • 250 g krémsjat
  • 120 g porcukor
  • 1 citrom héja
  • 1 cs. csokoládés pudingpor
  • 40 g kakakópor / Holland/
  • 600 ml tej
  • 500 ml habtejszín
  • 1 cs Oreo keksz

Elkészítés.

Süssük meg a brownie-t hiszen annak ki is kell hűlnie. Én ezt a receptet használtam most. Annyit azonban változtattam rajta hogy a liszt mennyiségét felére csökkentettem és a hiányzó liszt mennyiséget mandulaliszttel pótoltam.

Amíg sül és hűl a brownie készítsük el a pudingot. Jól látod, nagyobb mennyiségű tejjel dolgozunk, hiszen lágyabb, folyósabb krém jellegű dolgot szeretnénk elérni. A tej felét forraljuk fel, a másik felében keverjük ki a pudinport és a kakaóport. Ha a tej felforrt keverjük bele a pudingporos tejet is. Főzzük össze. Hűtsük le.

Közben dolgozhatunk tovább:-)

A krémsajtot keverjük ki a porcukorral és a citromhéjjal, nem kell habosítani csak elkeverni. A krémsajt erősségétől függöen kaphatunk egész lágy állagot vagy keményebbet is. Itt törekedjünk a lágyabb állagra, ezért szarvasi mascarpone-t használtam.

Lassan hűl minden kifelé de nekünk van még dolgunk.

A habtejszínből verjünk kemény habot.

A mascarponés keverékhez adjunk a tejszínhabból 50-60 g-ot. csak lazítás a cél. Keverjük el.

A csokis puding is kihűlt, keverjük át és ebbe is tegyünk a tejszínhabból de ide már többet használjunk, 100-130 g is mehet bele.

Az Oreo kekszet is elő kell készítenünk🙂 Én egy nagy dobozzal hazsnáltam amiben 6 zacskó volt. 3 db-ot tegyünk félre, ezt hagyjuk egyben.
5 db kekszet szedjünk szét, kaparjuk ki a krémet belőle -ezt meg is ehetjük:-) – és a kekszeket törjük apróra, ezzel fogjuk megszórni a tetejét a desszertnek.
A maradék kekszet pedig ahogy szeretnénk kisebb vagy nagyobb darabokra tördeljük, mert ezek a kekszek mennek a desszert rétegébe.

Állítsuk össze a nasit.

A tál aljába kerüljön a brownie fele amit szétmorzsolunk a kezeinkkel. 🙂 Morzsolunk, a jó brownie puha belül, szóval morzsolunk és maszatolunk is kicsit:-)

Az első réteg kész is van, erre kerül a csokoládés krém fele.

Erre  kerül a darabolt keksz, szórjuk szét:-) egyenletesen, mindehová jusson.

A következő réteg a mascarpone krém. Simítsuk el szépen.

Erre egy újabb réteg brownie érkezzen.

Fedjük be a csokoládés krém maradékával.

Végül tejszínhabbal simítsuk le. Díszíthetjük is, de én egyszerűen spatulával kis csúcsokat húztam a habba és kész is.

Szórjuk meg a kekszmorzsával és középre állítsuk be a 3 db egész Oreo kekszet.

HŰTSÜK!!!

Alaposan hűtsük le, kell hogy álljon 2-3 órát hidegben, össze kell érni az ízeknek.

 

ISTENI desszert!

Recept forrása: http://www.bakerhomemaker.com/2012/09/oreo-brownie-trifle.html