krémek

Anyukám kedvenc túrókrémje, tortába

Anyukám a lelkemre kötötte, hogy nagyon könnyű, nagyon habos legyen a töltelék. OK! vettem:-)

Azt már tudtam, hogy túrókrémes lesz a torta, csak még hogy az milyen formában az nem votl tiszta. Készítettem már sok sok túrókrémet, finomak voltak, de most valahogy nagyon szerettem volna anyukámat lenyűgözni, szülinapja volt:-) <3

Ez a mennyiség 15 cm átmérő, 4 lapos tortához elegendő.

HV:

  • 250 g túró/szemcsés/
  • 1 cs vaníliás pudingpor
  • 360 ml tej
  • 150 g vaj
  • 100 g porcukor
  • 2  citrom reszelt héja és leve

Elkészítés:

A  pudingot főzzük meg a tejjel. Igen, sokkal kevesebb mennyiségű a tej mint általában a pudingosoknál, nem véletlen, hiszen túróval dolgozunk. Hűtsük ki.

A vajat a porcukorral habosítsuk ki.

A kihűlt pudingot keverjük bele a habosított vajba, majd azon nyomban a túrót is pattintsuk hozzá és robotgéppel, igen robotgépel, habverő fejjel keverjük krémesre. Közben pedig ízesítsük a citromok héjával és levével.

EZ VOLT A CSAVAR a krémben!
A túró szemcsés, én nem kedvelem ha giga darabok jönnek szembe velem a krémben.
Először szitán akartam áttörni, de arra időm nem volt, dobtam, és más ötlet után néztem. Turmixoljam le? Nem jó megoldás…. Akkor meg túl krémes lesz.

Így hogy a robotgéppel kevertem el minden összetevtő épp annyira keverte meg a túrót a gép, hogy volt állaga a túrónak de nem voltak benne 5 ft-os méretű darabok.

Irtó finom és nagyon krémes.

Egy kis röhögés:-)
Mivel egy nappal előbb készítettem el, így hűtőben állt. Másnap mikor kivettem, álltam egy pilanatig felette, hogy baszki elrontottam, full grízes az egész, most mi legyen:-) Aztán leesett, hogy ebben túró van azért szemcsés:-)

Igen, a Húsvét kicsit pörrenősre sikeredett:-)