Húsvét · Szülinapos torták

Citromos szirupos torta készítése, citromos túrókrémmel

Számomra ez a torta maga a csodálat volt.:-) <3
A gyerkőcöm ragaszkodik az eper csoki kombóhoz, mindig azt készítem neki. Most anyukám volt a szülinapos, könnyed habos, túrós krémmel lett töltve a torta. Kb annyi járt csak a fejemben, hogy ebből tuti nem eszik a gyerkőcöm. És de! Sőt.:-)

Felvágtuk a tortát, és megszóllalt, bár látta, hogy nem epres a torta, ” Anya én is kérek tortát”

Ok, ok, lássuk.
Basszus és belapátolta egyedül, villával gyönyörűen falatokat kanyarintott és betolta az egész szeletet. Én oylan boldog voltam <3

Elneveztük a kedvéért túrórudi tortának, hiszen csoki ganache burkolata volt, így akár még az is lehetne:-)

Lássuk is

Én szaftos tejfölös piskótát sütöttem, receptet itt találsz.

Túrókrémet készítettem, amiben volt egy kis csavar is. Receptet itt találsz.

Citrom szirupot készítettem. Ez egyszerű:-)

100 ml víz, 150 g kristálycukor és 2 citrom leve. Forraljuk fel és sűrítsük be szirup állagra. Ha kész, kóstoljuk azért meg, na nem forrón, de azért egy kóstolás nem árt.

A piskótákat meglocsoltam a sziruppal, erre került a krém. Szépen felépítettem. A felső réteget is kenjük, igen, tt már csak kenjük át finoman a citrom sziruppal. Nagyon friss ízt kölcsönöz a tortának, és a piskótát is nedvesen, szaftosan tartja.
Nagyon jó tartása van a krémnek.

Tejcsokoládé ganache került rá aláburkolásnak és culpitt brilliáns fehér fondanttal burkoltam.
Itt találsz segítséget rózsa box torta készítéséhez.

A sárga rózsákat egy új virágmasszával készítettem. Nagyon szeretem, mert nagyon bársonyos és ultra vékonyra lehet nyújtani:-)