krémek

Gazdag csokoládé krém

A 2008-as Országtortának a tölteléke, egyik tölteléke ez a fenséges, ízben gazdagcsokoládé krémje.
Ez is egy főzött krém és bár van benne egy alapanyag amitől hátradőltem, hogy ok akkor ma nem lesz torta, de gugli segített, mert otthon is elkészíthető a kakaó massza.:-)

Iszonyat finom, nagyon gazdag ízű krém. Ha tortába szánjuk hazsnáljunk több zselatint.

HV: 16 cm -es tortához 1 réteg töltéshez

  • 45 ml tej
  • 25 g tojássárgája
  • 15 g kakaó massza
  • 30 g kristálycukor

Elkészítés:

A tej 2/3-át a cukorral forraljuk fel. Folyamatos keverés közben adjuk hozzá a kakaómasszát.

És most álljunk meg kicsit.
Kakaó massza házilag:

2 kocka étcsokoládé és 1 g kakaópor. A csokit olvasszuk fel és adjuk hozzá a kakaóport, keverjük el és kész is. Sűrű masszát kapunk.

Tehát a kakaó masszát keverjük a tejbe, folyamatosan keverjük.
Végül adjuk hozzá a maradék tejjel elkevert sárgáját, és foylamatosan keverve sűrítsük be.

Itt még nincs vége azonban:-)

Szükségünk lesz 10 g főzött zselatinra és 50 g tejszínhabra-kész tejszínhabra amit mi készítünk el felverhető tejszínből.

A főzött zselatin annyit tesz, hogy 62,5 g vizet felforralunk és 10 g zselatinport hozzákeverünk. Ez több lesz mint amire nekünk szükségünk van.

Ha a krém kihűlt a szelatin pedig elkészült akkor keverjünk a krémbe 10 g-ot. Kevrjük át alaposan

Végül lazítsuk a tejszínhabbal.

2008 Országtorta, Szatmári szilva torta.