Főételek

Gyors, könnyű ebéd, Pok choi tésztával

Kb 10 éve ettem iylet először, és nem is ebben a formában:-) Kínai étteremben találkoztam vele először és szerelem lett elsőre. Anno nem igazán lehetett szerezni pok choi-t, vagy ha igen azt is ritkán és igen drágán…

Ma már elérhető, és az ára sem vészes.
Én azért szeretem, mert semleges az íze, bárhogyan ízesíthető és nagyon gyorsan elkészíthető, hiszen éppen csak megkeverjük párszor. Egészséges, és ha nem főzöd szét akkor meseszép zöld színe marad.

Én szoktam belőle 3-4 db-ot venni, és elkészítem előre, dobozban 2-3 napig a hűtőben eláll, így bármikor elővehetem. Én ettem már tésztával, husival, sőt a minap a májpástétomos pirítósomra is tettem belőle.

HV: 1 adagra

  • tészta
  • 1 db pok choi
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 ek olaj
  • só, bors
  • tejföl
  • 2 tk fokhagyma olaj

Elkészítés:

Nekem tészta kb mindig van a hűtőben a gyerkőcöm miatt:-) Imádja a “piros tésztát”. <3

Szóval nekem nem volt gondom a tésztával, de gyorsan elkészíthető az is ha van vízforralónk. Főzzünk ki egy adag tésztát.

A pok choi.
Mossuk meg alaposan. A levelei között lehet por, homok…. szóval alaposan tisztítsuk meg.

Az olajat tegyük egy serpenyőbe, adjuk hozzá a felaprított fokhagymát.
Közben daraboljuk fel a pok choi-t.

Ha a fokhagyma kicsit megfonnyadt mehet is rá a káposzta-pok-choi egy káposztaféle-, kevergessük, pirítsuk.
Levet fog engedni, nem sokat de enged. Kb 3-4 perc alatt kész is.

Így a fehér részei a zöldségnek roppanósak maradnak-nem elrághattalanok- a zöld részei a levelei pedig puhák lesznek.

Sózzuk, borsozzuk és kész is.

A tésztára halmozzuk a zöldséget, egy nagy kanál tejföl és a fokhagymaolaj is mehet rá.

Őrület finom <3

Fokhagymaolaj:
Én mindig teszek el így ebben a formában, hiszen szeretem a fokhagymát, mindig kell valamihez:-)
Annyi az egész hogy felaprítjuk apróra a fokhagymát, üvegbe tesszük és olajjal felöntjük, csurig. Hűtőben 1 hónapig eláll.