Pástétomok

Házi csirkemájpástétom fokhagymával és kaukkfűvel

Engem elkapott a vidék rendesen:-) Valahogy a belváros kellős közepén eszembe sem jutott bármi iylesmit készíteni:-) Most hogy kiköltöztünk, most viszont szárnyalok:-)
Volt otthon csirkemáj és gondoltam egy nagyot.
Életemben nem készítettem pástétomot, de a gyári májkrémeket már untunk, meg egy csomó oylan anyag van benne ami…nem éppen jó.
Így kezdődött el a májpástétom készítése.
A kisfiam szunyált, akkor lássunk neki:-)

Gyorsan készen van, nem macerás és irtó finom <3

HV: 3 kis üveghez

  • 500 g csirkemáj
  • 3 nagy gerezd fokhagyma
  • 1 nagy csipet szárított kakukkfű
  • 250 g kacsazsír
  • só,bors
  • 150 g vaj

Elkészítés:

A zsírt olvasszuk fel. Dobjuk ár a fokhagymát és kicsit fonnyasszuk meg, nem kell pirítani csak kicsit vegyük el a nyers ízét.
Mehet rá a kakukkfű is és a májat is dobjuk rá.

Most pirítsuk kicsit a májat, kb 2-3 perc és vegyük is takarékra a hőfokot. Alacsony lángon 20 perc, fedő alatt.

Hűtsük ki, bőven elég langyosra.

Végül turmixoljuk le a zsírral együtt amiben sütöttük.

Töltsük üvegekbe és olvasztott vajjal zárjuk le.
3 hétig eláll hűtőben. Ha megbontjuk, akkor viszont 2-3 nap alatt együk is meg.

Egy kis érdekesség.
Megkenem a pirítósomat a páséttommal,és viszek kóstolót a páromnak a kertbe. Gyere kóstold meg, szerintem nagyon finom. Elveszi a pirítóst és harap egy kicsit, majd azzal a lendülettel betömi a kenyér felét:-)
Kérdem, hogy jó?
Ahhhhaammm…..
És beviharzott a konyhába etüntette az első üveg pástétomot:-)