Szülinapos torták

Pasi torta virággal? IGEN!

Komoly fejtörést okozott, hogy milyen tortát készítsek egy FÉRFINEK!?
Pfhhhhh:-) Elég szűk mezsgyén közlekedhetünk mikor férfinak készül a torta.
Minimum sötét színű, elég férfias díszítést kaphat, ami ismét csak sötétebb tonusú színekből tevődhet össze. Pfhhh, meg voltam lőve elég rendesen.

Aztán kicsit gondolkodtam, ok, legyen sötét de valami “vidámabb” dekor kerüljön rá és nem , nem csillámpóni feketében.:-)

Nagyot gondoltam -még nem készítettem soha ilyen típusú virágot tortára- és virágot készítettem.
A legszebb az egészben, hogy pont nekem nem volt eszközöm. Van egy raklap cucc itthon, és nem találtam az érkészítőt ami persze elengedhetetlen kelléke a drótos virágoknak. Ok, bemenni már nincs időm, így marad taz hogy főzzek azzal amim van.:-)

Összehoztam, de kicsit megizzadtam vele, nem kicsit.:-) Remélem ez nem látszik a végereményen:-)

A torta egy nagyon sötét kakaós piskóta, teljeskiőrlésű lisztből, és egy irtó finom málnás krémet kapott a torta. Igen, ezeket már készítettem, nem akartam belesni abba, hogy kísérletezem valamin aztán ki tudja hogyan sikerül. Ráadásul vendégeket is hívtunk, szóval tutira mentem a tortákkal.:-)

A torta mascarponés citromos krémmel lett leburkolva, nagyon finom és bírta a strapát is, pedig meleg volt, nagyon meleg volt. Ételfestékkel színeztem, egy világosabb és egy sötétebb árnyalatúra.

Kicsit betonos hatás volt a cél. Kapott még egy fekete csokoládé csorgatást.

Már itt is elég szép volt ,de a nagy álmom a virágcsokor és némi rózsaarany fröcskölés.

Ahogy írtam a virágokkal komoly küzdésbe keveredtem, hiszen alig volt eszközöm.:-)

Nem fotóztam, hisz örültem, hogy haladok:-) Többféle kiszúróval dolgoztam, ez teljesen mindegy, ami tetszik azt hazsnáljuk.:-)
A lényeg!

A virágok közepét kézzel készítettem, és drótra fűztem, hagytam száradni. Addig kiszúrtam a virágokat, vékonyítottam a szirmokat amennyire tudtam eszköz nélkül. Végül szépen összefűztem a bimbót a virággal és hagytam teljesen megszáradni.

Kiszáradás után átkentem alkholban oldott selyemporral a virágok szirmait.

Maga a felfűzés nekem idegen terep volt ebben a formában. 🙂
Egy nagy drótra építettem fel egyesével a virágokat, úgy hogy kicsit kunkorodjon a drót. Így lesz egy szép ív a virágcsokorban.

Hajtottam még virágdrótból kis kunkorokat, ezt egyszerűen feltekertem egy ceruzára:-) Igen, ceruzára tekertem 26-os drótot.

A fröcskölés, szntén alkoholban oldott selyemporral készült, nagy legyező ecsettel. Egyszerűen lefröcsköltem a tortát a virág alatt.

Imádták a tortát:-) Én is, bár nehéz volt a díszt készíteni de nagyon elégedett vagyok:-)