Klasszikusok

Rákóczi túrós újragondolva

A nagy újragondolásokat élem. Egyszerűen jó a klasszikusokhoz nyúlni, de egy kicsit modernebbé tenni. Erről már írtam is, hogy a Rákóczi túrós egy nagyon finom sütemény ami többet érdemel. ma eljött a napja, hogy csinosabban, trendibb ruhát kapva ünnepeljen ez a klasszikus.

Minde nalap megmaradt, de alaposan át lett gondolva.

Készítettm egy finom mandulalisztes crumble-t. Ez lesz az alapja a pohárkrémnek.

Készítettem egy habos túrókrémet. Ez nem is nehéz.

  • 250 g túró
  • 160 g tejföl
  • 1 citrom reszelt héja
  • 80 g porcukor
  • 200 ml tejszín

A túrót, citromhéjat, tejfölt, porcukrot kikevertem. És most jön a krémesítés része. Leturmixoltam:-) Igen, fogtam a botmixeremet és pépesítettem. Így egy majdnem homogén állagot kaptam. Őrület állaga lett:-)

A tejszínt habbá vertem és összeforgattam a túrót és a tejszínhabot. Elképesztően finom, habos, könnyed krémet kaptam.

A baracklekvárt felfőztem vízzel, hogy hígabb állagot kapjak.

Illetve ugye a tojásfehérje a tetejére. nekem még volt ma itthon habcsókom a keményebbik,  szárazabbik fajtából, így ezt nem kellett készítenem:-)

A crumble azért jó, mert készítettem kisebb és nagyobb morzsákat is. Igem céllal, hiszen a nagyon szépen sültek, míg az aprók kicsit pirultabbak lettek, ezeknek van egy extra karamellás íze ami most jól jön nekünk.

Tehát a pohár aljába a  crumble nagyobb szemeiből tegyünk. Erre a túróhan jön, lekvár és kezdjük előlről. Végül lekvárral fejezzük be. És kaphatja a habcsók “sipkát” nam eg a crumble pirított kicsi gömböcskéit.

Illetve a cukrászfáklya csodái:-)