Szülinapos torták

Szülinapi tortám, pink velvet, kókuszkrém és festett technika

Idén iylennek álmodtam meg a saját tortámat. Imádtam minden pillanatát, kivéve a virágok készítését, hiszen épp nekem nem volt eszközöm:-)

A piskótánál és krémnél már használt recikkel dolgoztam, egy icipici újítást kapott csak, de erről később.

A piskóta pink velvet piskóta, imádom a színe és az állaga miatt. Egy nagyon szaftos, igen semleges ízű piskóta, hiszen fehérjét használunk csak. Így erőteljes krémet kell választani hozzá.
A krém kókusz krém volt.
ÉS! És ami újdonság volt, az a citromszirupos kenés.
Ez egyszerű, hiszen citromlé, víz és cukor felfőz, sűrűre beforral és kész a szirup. Finom, pikáns, savanyú ízú.

Nos ezzel a sziruppal kentem meg minden lapot, igen bőségesen:-) Nagyon finom összhatást kaptam. Ajánlom próbára.

A kókuszkrém, vagy bármi ami elég édeskés krém nagyon jól passzíntható hozzá a savanykás íz, legyen az citrom, maracuja vagy bármi ami kellően savanyú.

A külső borítása egy citromos mascarpone krém, ami finom, jó a tartása és a meleget is bírta.

A teljes burkolás után a maradék krémet színeztem. És spatulával nagyobb foltokat húztam a torta oldalára. Egymás mellé szorosan. ha kész akkor a spatula segítségével fentről lefelé elhúztam kicsit sréen a krémet. Így kaptam meg ezt a szép ecsetes, festett technikát.

A virágoknál küzdés volt, ez egy iylen szülinap volt:-) Hortenzia csokor készült. Imádtam készíteni de jobban örültem volna ha van minden eszközöm:-)

A virág készítésénél törtem mintha ez lett volna a cél:-) anyáztam is nem keveset. DE! De a leeső szirmokat bár elsőre kib….sztam volna a kukába mérgembe, de nem dobtam ki. Miylen jól tettem:-) Ezekkel a szirmokkal szórtam meg a tortát. IMÁDOM!