Francia desszertek · krémek

Csokoládé crémeux , a csoda krém

A kíváncsiság vezérelt mikor ezt a receptet kipróbáltam. csokis és ráadásul francia krémet kerestem aminek jó a tartása, finom, könnyed, habos. Nos ez az!:-)

Nagyon gyorsan elkészíthető, többféle felhasználási lehetőséggel, használd a fantáziádat:-)

Hv: egy 40 cm-es habzsákhoz:-)

  • 200 g étcsokoládé /70%-os/
  • 1 ek porcukor
  • 2 tojás
  • 150 ml tej
  • 150 ml tejszín

Elkészítés:

A csokit aprítsuk fel.

A tejet , tejszínt forraljuk fel.

A cukrot és a tojásokat keverjük el, nem kell habosítani csak keverjük el. A forró tejes keverékhez adjuk és folyamatosan keverjük. Elkezd sűrűsödni, nem lesz baromi sűrű de láthatóan változik az állaga. Vegyük le a tűzről.

Adjuk hozzá a csokoládét. Keverjük át vele alaposan és fedjük le hogy ne bőrösödjön.

Nagyon finom krém.

Én ezeket készítettem

 

Recept forrása