Igazi különlegesség, hiszen duplán csokoládés, sőt:-)
Egy krémes, kevert ganache a töltelék a tetején pedig a főzött csokikrémem a korona. Imádtuk.
Időigényes, sőt mondhatni macerás, hiszen van egy pár fázis amit meg kell csinálnunk de megéri.
Kapott egy kis extrát is a tart, hiszen narancslekvárral van megkenve az alja.
HV:
- 1/2 adag pite tészta
- 200 g étcsokoládé
- 100 g tejcsokoládé
- 200 g tejszín
- 4 ek narancslekvár
- főzött csokikrémem
Elkészítés:
A pite tésztáját süssük meg. Én mindig dupla pite tésztát készítek, így a fagyóban kb mindig van egy adag ha ennénk valami finomságot. Receptet itt találsz.
Én 18 cm-es pite formában sütöttem.
A krémet készítsük el amíg sül a tészta.
A csokoládékat aprytsuk fel, öntsük rá a tejszínt és melegítsük össze. Én mikróban szoktam, sűrűn ránézek, átkeverem. Kb egy ganache-t készítünk, csak más arányokkal. Szépen sűrűsödik de nem keményedik. Ezt hagyjuk állni.
Készítsük el a főzött csokikrémet is, receptet itt találsz.
Kb mostanra a pite is kisült, sőt lassan már ki is hűlt:-)
A pite alját kenjük meg a lekvárral.
Mehet rá a kevert csoki ganache.
A főzött csokikrémet töltsük habzsákba és 1M dekorcsövet hazsnáltam most és díszítsük a pitét.
Én jelzésértékűen az egyik felére kandírozott narancsdarbakákat tettem, mert a pite ezen oldalán elég rendesen van narancshéj is, amit a kisfiam nem szeret, szóval neki a másik oldalából vágtam amiben nem volt héj:-)
És belülről:-)
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.