Igazi különlegesség, hiszen duplán csokoládés, sőt:-) Igazi vasárnapi nasi.
Egy krémes, kevert ganache a töltelék a tetején pedig a főzött csokikrémem a korona. Imádtuk.

Időigényes, sőt mondhatni macerás, hiszen van egy pár fázis amit meg kell csinálnunk de megéri.

Kapott egy kis extrát is a tart, hiszen narancslekvárral van megkenve az alja.

Eszközlista:

  • 20-22 cm-es pite forma- kivehető aljú-
  • gyorsforraló
  • habzsák
  • 1M csillag dekorcső -Wilton-

Elkészítési idő:

Hozzávalók:

Pite tészta:

  • 300 liszt (BL55)
  • 80 g porcukor
  • 1 csipet só
  • 8 g sütőpor
  • 160 g vaj
  • 2 evőkanál tej
  • 63 g tojás

Főzött csokoládé krém:

  • 250 g tej
  • 30 g kakaópor / Holland/
  • 50 g porcukor
  • 45 g keményítő
  • 50 g étcsokoládé
  • 50 g vaj

Ganache:

  • 200 g étcsokoládé
  • 100 g tejcsokoládé
  • 200 g habtejszín 30%-os

Opcionálisan 4 evőkanál narancs lekvár -bolti- de jó bele a barack, málna, eper, áfonya… bármi : )

Elkészítés:

Tészta.

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásra.

A lisztet, porcukrot, sót, sütőport, és a vajat morzsáljuk össze.

Borítsuk munlakapra, készítsünk ki mélyedést és abba üssük bele a tojást, adjuk hozzá a tejet.

Gyúrjuk össze. Hagyjuk 20 percet pihenni hideg helyen. Télen mehet ki az ablakba ha nem fagy.

Lisztezett munkalapon nyújtsuk 2-3 mm vékonyra. A pite formába emeljük át, úgy, hogy a tésztát a sodrófára tekerjük fel, így könnyen mozgatható.

Ahogy a tészta bele került a formába, igazgassuk meg, ez annyit tesz, hogy mindnehol megemeljük a tésztát oldalt és engedjük belecsúszni a formába, így teljesen kitölti azt.

A sodrófa segítségével menjünk tá a forma tetején, így levágjuk a felesleges tésztát. Vakon kell sütnünk, tehát sütőpapírt fektessünk a tésztára és öntsünk bele sütőbabot.

Süssük készre 25-30 perc alatt.

Főzött csokoládé krém.

A csokoládét vágjuk apróra.

A vaj kivételével mindent tegyünk a gyorsforralóba. Keverjük át és tegyük fel főzni. Folyamatosan keverjük. Ha rottyan egyett- ez oylan mint a puding főzés- akkor kész is van

Adjuk hozzá a vajat és keverjük el.

Takarjuk le fóliával, hogy ne bőrösödjön.

Ha kihűlt keverjük át kicsit és kész is.Töltsük habzsákba a z1M dekorcsővel.

Ganache.

Az összes hozzávalót melegítsük össze mikróban, 3-4X 30 mp, 800W-on. Minden etapban keverjük át. Ha szép fényes, selymes készen is van.

Összeállítás.

A pite alját kenjük meg a lekvárral. Erre öntsük a ganache-t és terítsük el, majd tegyük hűtőbe 1 fokra 1 órára.  Ennyi idő alatt a főzött csoki krém is kihűl.

Ha kidermedt akkor dekoráljuk a főzött csoki krémmel.  Pár szem kandírozott narancshéj, vagy oylan gyümölcs amivel kentük a pite alját és kész is.