krémek

Főzött csokoládékrém receptem

Ez egy kis kísérlet volt részemről:-)
Én nem készítettem még iylet és receptet sem találtam ami tetszett volna, szóval nekivágtam csak úgy:-) Majd lesz valami.
Ok, ok alapokkal tisztában vagyok, miből mit lehet, miylen állagot fogok kapni stb.

Érdekessége a krémnek, hogy tölteléknek is pöpec, tartja a formáját, tehát díszítéshez is nagyon jó:-)

HV: ez egy 15 cm-es tortához elég töltéshez

  • 500 ml tej
  • 60 g kakaópor / Holland/
  • 40 g porcukor
  • 1 tk vanília paszta
  • 50 g keményítő
  • 100 g csokoládé
  • 100 g vaj

Elkészítés:

A csokoládét vágjuk apróra.

A 400 ml  tejet forraljuk fel a vanília pasztával. Ha nincs pasztánk mehet bele vanília rúd is akár.

Közben a porcukrot, kakaóport, keményítőt keverjük össze, adjuk hozzá a 100 ml tejet. Elég sűrű, sőőt nagyon sűrű majdnem masszát kapunk. No para:-) ez így ok.
A forró tejből egy picivel öntsük nyakon a keverékünket hogy lazítsunk rajta.

Gyorsan dolgozzunk hiszen hő hatására a keményítő elkezd dolgozni. keverjük át gyorsan, most már folyik:-) mehet bele a forró tejbe.

Folyamatosan keverjük, forraljuk fel és láthatóan sűrűsödni fog, nagyon sűrűsödni fog:-)

A csokit és a vajat adjuk hozzá és alaposan keverjük át.

Takarjuk le fóliával, hogy ne bőrösödjön.

Ha kihűlt keverjük át kicsit és kész is.

És én most díszítéshez használtam