Volt barackom amit nem ettünk meg, már nem volt valami épületes látvány ezért gondoltam mehet a sütibe:-)
JÓÓÓÓÓÓ döntés volt:-)
Ez egy gluténmentes pite szerű, igen szerű, mert nem teljesen pite de nem is piskóta… a kettő között van valahol.
Puha tészta, a barack pedig elképesztő finom, ami nagyon tetszett nekem a mandula íze:-)
HV:
- 60 g vaj
- 3 ek porcukor
- 180 g mandula liszt
- 3 nagy tojás
- 80 g méz
- 6 db barack-nektarin-
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra.
A mandulalisztet és a cukrot keverjük össze.
A vajat olvasszuk fel és keverjük hozzá a mandulás keverékhez, adjuk hozzá egyből a felvert tojásokat is ás a mézet is.
Szép sűrű tésztát kapunk, mesés illattal és színnel.
A formát- én most 20 cm-es kerek formát használtam- vajazzuk ki és töltsük bele a tésztát.
A barackokat magozzuk ki és negyedeljük. Szépen helyezzük rá a tésztára, én körkörösen tettem, nekem így tetszett de bárhogyan lehet. Sőt kicsit többet is lehet:-)
Irány a sütő 40-50 percre. Szépen meg kell pirulnia a barackoknak és a tésztának is.
ha megsült azonnal szórjuk meg porcukorral.
Isteni finom nasi. Egy adag vanília fagyival hmmmmmm:-)
Hozzászólás írásához bejelentkezés szükséges.