Karácsony · kelt tészták

Fahéjas babaka

A babka idén karikor követett engem. Kb 3-4 héten keresztül készültek, kb hetente. Volt csokis, pekándiós, nutellás, fahéjas. Mindegyik nagyon finom volt, bár én a kakaós, csokisat bírtam és a pekándiósat. A kölyök kedvence a csokis és a fahéjas volt.

Ez egy nagyon hálás tészta, hiszen kelttészta, van vele ugyan némi macetúra de megéri. 100%-ig megéri. Egyrészt gyönyörű a végeredmény, nagyon finom, különleges tésztát ehetünk, holott ez egy mezei kelt.

Már írtam a babkáról, itt találod.

A csavarást pedig itt találod.

A tölteléke a lehető legegyszerűbb, mert kristálycukor és fahéj egy pici kis tejszínnel elkeverve. Éppen csak annyi tejszín kell bele, hogy krémes állagot kapjunk. Túl híg töltelék nem jó, mert szétfolyik, a túl sűrűt meg nem tudjuk szépen elkenni.

Én továbbra is úgy tartom, hogy a tészta nyújtása a lehető legvékonyabb legyen, így lesz szép hajtásos. Végig töltsük a tésztát, faltól-falig.

Nézd csak meg mennyi kis hajtása van:-) Ezt a vékonyra nyújtással tudod elérni.