Halloween

Halloween unikornis, mert bolondozni jó:-)

Ez is egy tavalyi torta. Tavaly halloweenkor, mert bár tudom, hogy ez nem egy klasszikus Magyar ünnep, sőt egyáltalán nem Magyar ünnep, de nekem valahogy jobban tetszik a hangulata. Sőt:-) Ez elmúlás nem feltétlen negatív dolog. Ez a sírás-rívás nem az én asztalom. Mi beöltözünk, nevetgélünk, sztorizgatok a nagyikról, mesélek mindnekiről aki már fentről kísér minket a földi utunkon.

Mivel kb semmi nem volt otthon így a maradékokból lett összedobva ez a torta. Persze tisztességgel sütöttem piskótát és kevertem két krémet is, ganache is készült de minen más az utolsó tartalékokból készült.

Viktória piskótát sütöttem. Kedvencünk hiszen szaftos, ízletes piskóta. nem szárad ki és még több nap után is finom, puha.

A krémek vaníliás és epres ízben készültek. Lusta disznó módjára pudingporosak:-)

Készítettem egy nagy adag ganache-t, 700 g étcsokiból készítettem. A nagyobbik része burkoláshoz lett hazsnálva, egy részét pedig hűtöttem, habosítottam, azzal a dekoráció készült. 1M dekorcsövet hazsnáltam.

A zöld díszek, fondantból készültek, ezt a színt pedig egy sima zöld fondant és némi zöld ételfesték segítségével értem el. A tortát is száradás után lekentem szárazon ecsettel, zöld ételfestékporral, illetve kapott egy pici rose gold selyempor fújást is, hogy csillogjon.