Csokoládé díszek

3D Csokoládé fa készítése

A csokoládé sokáig nekem őrület nagy mumus volt. Valahogy se hőmérő se kedv..se semmi.

Aztán változott valami:-) Vettem hőmérőt és azóta számos bonbonon túl, most a csoki fa szúrt szemet. Anyósjelöltem szülinapjára hirtelen kellett tortát készítenem, természetesen semmi nincs itthon amivel, pl cukorvirágot vagy bármi díszt készíthetnék, így maradt a csokoládé. Ok, ok de mit? Tettem fel a kérdést vasárnap délután 2-kor.:-) Valahonnan rémlett a csoki dísz, csoki hullám de nem a lapos hanem a 3D változata. Ok, hogyan kell ezt készíteni. Biztosan mint az isomalt korallt, becsorgatom jég közés és kész is. A fenét! Nem működik:-)

Ok, akkor hogy működik? Pinterest. Egy segítséget leletem amihez nem volt se leírás se hang. Egy kép volt. Valami folyadékba láttam a kész csoki díszt.

Ejjjjejjj.. Most mi lesz? Ok, akkor kipróbálom kicsiben. Csoki temperál. Abszolút józan paraszti ész mentén haladva habzsákba tettem a temperált csokimat és elkezdtem óvatosan csorgatni. Nem a legjobb, pedig a víz hideg volt.

Ugye tudjuk a csoki meg a víz nem barátok. Így várható hogy ahogy a csoki vízhez ér már kész a balhé, csoki keményre köt. Ez ok is de a víz hőfoka nem volt kellően hideg.

Egy raklap jeget toltam bele az edényembe, amikor is beugrott, hogy ha a jég benne van az nem lesz nekem jó. Ok, vártam egy kicsit, hogy oylan jó kis kézfagyasztós hideg legyen a víz és kikapkodtam a jégkockákat belőle.

Most már rettentő lekesedéssel és némi türelemmel indultam neki, hogy ma pedig csoki fa készül ha a fene fenét eszik akkor is.:-)

És IGEN! Így tökéletesen működik. Persze kell az odafigyelés. A csoki hőfoka, a víz hőfoka, a habzsák kivágása, stabil kezek és türelem.

Én egy üvöltö külyök, egy bagzó macska és két ugató kutya társaságában minden türelmemet és lelki békémet latbavetve megcsináltam:-)

A csokit ahogy megkötött már vedd is ki a vízből, különben megmarja a folyadék és fakó lesz. Készült iylen is:-) Lehet rajta segíteni, pl kakaóporba hempergeted és már nincs is folt.

Én arany selyemporral díszítettem, szárazon, nagy ecsettel. Ami megmaradt azt pedig bezacskózta és a fagyasztóban vár. A sima hűtőben is várhatna, de ott nagy a forgalom:-)

Számtalan felhasználási lehetőség van a csoki díszekben pl…

3D Csokoládé fa készítése” bejegyzéshez 2 hozzászólás