ORSZÁGTORTA

Komáromi kisleány, 2018 Országtorta

Elkészítettem:-) IMÁDOM! Nagyon finom, nagyon izgalmas torta. Nálam az Őrség zöld aranya trónfosztott lett.
Tavaly oylan izgalommal vártam a tortát mint a gyerekek a karit. Persze, mert csupa oylan íz volt benne amit én nagyon szeretek. Körte, gyömbér, dió. Kicsit tartottam tőle, hiszen elég masszív ízvilág ez, akár elmehetett volna egy erőteljes karácsonyi hangulatba is, de nem:-)

Nagyon friss, nagyon üde torta, mármint ízvilágát tekintve. Kedvenc!:-)

A tegnapi napot, délelőtött szántam rá, így mondhatni rohamléptekben készítettük a kölyökkel. Időigényes de megéri. Ne egy gyors délelőttöt szánjunk rá, és figyelmesen olvassuk a recit.


Én tegnap szó szerint futásban készítettem, a receptet elolvastam, ok meg van, mehetünk. Közben ránéztem párszor, ok minden rendben. Persze azért gyerekkel sütni, új receptet sütni ehhhh:-) Mérések közben ok 21 g ez… erre anyaaaa annyaaaa 42 g kell bele…. Hát volt néhány izgalmas pillanatom:-)

A receptben leírt piskóta készítés a roppanós réteggel izgalmas feladattá vált. Olvastam én közben de nem tünt fel, hogy egymáson kell majd sütni a roppanós réteget -miután megsült- és a piskótát. Szóval külön készült, és még puffogtam is egy sort, hogy a recept mennyire hiányos. Ehhh:-( Mea culpa.

A körte betét készítése izgalmas volt, mert nem volt több formám, szilikon meg egyáltalán, szóval egy vágódeszkán és az egyetlen tortagyűrűmben készült a betét.

A mousse irtó finom, de javaslom lágy mascarpone vásárlását, mivel a keményebb fajtákkal irtó gyorsan összeáll a mousse, nehéz vele bánni.

A torta úgy vélem könnyen elkészíthető otthon is, pektint be lehet szerezni, glükózt is, más extrém hozzávalót nem tartalmaz a reci.

A reci, de persze én is leírom maj,d fotókkal mellékelve hogyan készítettem.

Hirdetések

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..