hírek

Gesztenyés szívecskéink

Hétvégén a kölyök kiüldözött a világból:-) Tényleg, nem viccelek. Ha rjta múlt volna az összes nasit megsütteti, kikeverteti velem a mesekönyvéből:-) Bogyó és Babóca sütis könyve a recept forrása. Kellett nekem ilyen könyvet venni:-) Végül erre esett a választása.

Nagyon finom, szinte csupa gesztenye. Iszonyat jó páros a gesztenye és a csokoládé, ráadául sütni sem kell. Gesztenye masszából készült, némi darált keksz és vaj keveréke.

Annyira guszta és mivel belekóstoltam- hétvége volt kit érdekel a diéta- nagyon finom de full cukor az egész, szóval ezt majd menetsítem azért, mert irtó finom:-)

HV: 12 db szívhez

  • 1 cs gesztenyemassza
  • 100 g darált keksz
  • 50 g olvasztott vaj
  • 100 g étcsokoládé
  • 30 ml olaj

Az össszes hozzávalót, gesztenye, keksz és vaj keverjük össze:-) Hát kb ennyi:-) KIcsit morzsás állaga van, ezért ha szükséges pici tej is mehet bele. Massza függő hogy mit vesz fel. Nekünk épp jó állaga volt.

Sütőpapírra tettem, egy másik sütőpapírral lefedtem és 8-10 mm vastagra nyújtottam a masszát. Szív kiszúróval ami kb 5 cm-es kiszúrtam a szívecskéket és bedugtam a hűtőbe.

Addig a csokit felolvasztottam, elkevertem az olajjal.

Ha a szívecskék megkeményedtek -akár fagyóba is mehet ha sietős- akkor egyszerűen mártsuk meg a csokiban. A kölyök imádta, hiszen csokiban lehetett “pancsizni”. A mártás után ismét hűtő, hogy a csoki gyorsabban dermedjen. Őrület finom. Az egészet mártjuk legközelebb <3

Hirdetések