hírek

Olvass el

Szia,

Nagy Violetta vagyok. A tortaiskola.hu weboldalát 4 éve üzemletetem. Előéletem már volt más blog oldalon, összesen lassan 7 éve sütök.

Tortákkal kezdtem a sort, egyrészt mert a kisfiam szülinapjára megszültem a kihívásomat, a saját tortát. Persze, rendeltem azért, hátha valami egész balul sülne el.:-)

Itt kezdődött az én pályafutásom. Az első tortával. Túl sokat nem tudtam kb semmiről, viszont már akkoriban érdekelt hogy mi micsoda, mi miért történik.

A glazurshop cukrászkellékes webáruháza volt a következő löket, mivel- őszinte leszek- lövésem nem volt arról, hogy mit mire és hogyan érdemes használni. Ezért elkezdtem tesztelni, kibontani az összes terméket, megnézni jó-e, hogyan kell vele dolgozni, és hogyan, mire lehet még használni.

Ebben a röpke 6 éves korszakomban tanultam a legtöbbet. Mindent, mint egy jó nagy szivacs, szívtam magamba.

Aztán jött egy újabb fordulópont, ez kb 2 éve kopogott be az ajtómon. Ezek a francia desszertek, tányérdesszertek és minden ami kicsi, könnyed, finom, elegáns, nos ezek jöttek sorban.

Életemben nem gondoltam, hogy ez ekkora út lesz, és rengeteg tanulással jár majd. Érdekelt, sőt, nem csak hogy érdekelt hanem szerelmes lettem a témába, így mindent olvastam, próbáltam, tanfolyamra mentem, hogy megértsek mindent ami érdekelt.

Olyan szavakkal találkoztam amiket nem hogy kiejteni nem tudtam, de leírni sem, hiszen majd mindegyik francia.:-) Mára ezeket biztonsággal használom, bár van ami kihívást jelent azért még ma is.

Számtalan kipróbált, megsütött, felépített desszert, tart, tányérdesszert, mousse után még ma is van mit tanulnom. Rengeteg francia cukrász munkásságát követem, ha adnak leírást az szuper, hiszen van új amit tanulhatok.

Mára azonban eljutottam addig, hogy ha ránézek egy desszertre és nem tartalmaz elvetemül hozzávalókat, meg tudom mondani miből van és hogyan készülhetett. Persze ez nem biztos, hogy, sőt sok esetben egészen biztos vagyok, hogy nem az eredeti recept- mert azt nem osztották meg- de hasonló. A kinézet azért inspiratív <3

Már nem izgatnak a torták, hiszen technikailag amit meg kellett tanulnom azt megtanultam, a díszítési technikákat követem a mai napig, hiszen szemet gyönyörködtető tortákat készítenek itthon és külföldön is.

De az én utam elkanyarodott a tortáktól. Nem hoz már lázba. Attól viszont kiszaladok a világból mikor egy új tányérdesszertet, egy tartot, egy gyönyörű mousse tortát látok. Imádom. Szerelmes lettem a munkámba.

Hosszú, nagyon hosszú út van még előttem, mert egyrészt még nem tudok mindent, másrészt pedig folyamatosan jönnek az új technikák. Szóval, imádom ezt az utat amire ráléptem.

Döntést hoztam.
Sok éven keresztül megosztottam a tudásomat, mindenemet amim volt. Ez hol lelkes közönségre talált, hol még több kellett volna.
Úgy döntöttem, hogy a tortaiskola fizetős oldal lesz.

Remélem elégedett leszel a receptekkel, a segítséggel, mert a VIP tagsághoz segítség is kérhető, ha elakadnál valahol-persze nem 0-24 hiszen nekem is van családom.
A VIP tagság receptjeinél teljes leírásokat kapsz, eszközlistával, és minden apró részletre kitérek, rengeteg tippet osztok meg egy recepten belül is.
Sok esetben fotós segítséggel és néhány esetben -ez inkább azokra a receptekre korlátozódik majd ahol tényleg nagyon kell látni, hogy mi történik- videós segítséggel.

Igen, a tortaiskola olyan lett mint egy online magazin, és egy online tanfolyam remélem jó arányú keveréke.

Remélem hamarosan találkozunk, jó nézelődést:-)

ViaHirdetések

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..