hírek

Ide SÜSS! 9.rész

A nagyon várt 9. nap! Tényleg, őszintén vártam, mert aznap minden eldőlt. Én olyan ideges voltam, nem is ideges hanem feszült, hogy hajnalban már öt órakor a kastély előtt vártam. Igyekeztem relaxálni, zenét hallgatni, kicsit ráhangolódni a napra.

Furcsa módon kitaláltuk mi lesz a feladat:-) A Dobos nekem nagy nagy kedvencem. Nem szoktam sokszor készíteni itthon, mert tömény, meg elég időigényes. A sátorban azonban ez várt ránk, ez a csodás feladat. Angéla receptjei egyértelműen leírt mindent, nem volt igazán nehéz dolgunk úgy érzem. Voltak buktatói a feladatnak, hiszen a 9. napon már ne egy tejbegrízt dobjunk össze.

A kép is jól tükrözi, Danival egyiken sem értettük mi a francot csinálok:-) Elárulom mit csináltam. Az első piskótát nagyon nagyra kentem fel, így az a torta összeállításánál okozott némi izgalmat.

Na igen, itt már a végét jártam pedig reggel volt. Elfáradtam. A kilenc nap megfeszített tempója kemény menet volt. A krémet imádtam készíteni és kóstolni is.

És itt érkezett el a küzdés. Vastag a legfelső lap. Mit csináljak, mit csináljak, főleg egy ilyen piskótával? El lett vágva, de nem vagyok rá büszke. Azonban ott aznap, prezentálnom kellett egy DOBOS tortát aminek van dobja.

És az utolsó simítások. <3

A második feladat sem nehéz sem könnyű nem volt. Valahol a kettő között van az igazság. Isomalttal dolgozni nem nehéz, de tudni kell vele bánni. Én soha nem készítettem még isomalt díszt, így a szűz kéz bátorságával álltam neki a feladatnak. Fejben tudtam mit szeretnék mutatni.

A terv egy zen kert volt, a nyugalom szigete….. És mi lett belőle?:-)

Zen kertre nem emlékeztet, viszont egy tűzistennő totem oszlopához eléggé. 🙂 Igen, ez vagyok én. Valahol a tudatalattim erre vezetett. Egy vibráló, harsány őrület.

Határozottan örültem, hogy sikerült a tortnyot felépítenem és az állt is mint a cövek. Szép volt, nagyon szép volt. Okozott egy kis gondot a hideg idő, mert az isomalt nagyon gyorsan hűlt, a végén pedig a pára kezdte el kikezdeni mindenki isomalt díszeit. A tányéromat újra kellett kezdenem, mert az első próba nem sikerült. Ettől a ponttól, mivel az időmből eltoltam egy keveset az újrakezdéssel, már nagyon figyeltem. Próbáltam egy fejben összeállt új technikát is, de az nem sikerült. maradt a kézzel húzás.

Az isomalt díszek készítése örömteli volt, mivel nem dolgoztam ezzel az anyaggal nagyon boldog voltam a végeredményt nézve.

A desszertjeim rózsaborsos, málnás falatkák. Szabinak nagyon ízlett, én meg nagyon örültem a véleményének.

Egyébként a verseny során lestem el, hogy hogyan kell kóstolni. Nem, nem csak úgy harapunk egy nagyott és majd kiderül mit érzünk. Így jóval könnyebb dolgom van ha ízt keresek. Pici falat és meg kell levegőztetni a szánkon belül. Így jó esetben jön az íz, illat.

Igen, mi hárman jutottunk be a döntőbe! Nagyon nagy öröm volt számomra Diával és Robival indulni a fődíjért. Robival minden reggel találkoztunk a parkolóban, a sátorig pedig beszélgettünk. Elimerésem a konyhai tudásáért, segített a szifonnál és a péksütis közös feladatban is volt tudása bőven. Imádtam a munkáit, és a fejlődését a verseny során.

Dia egy céltudatos fiatal lány, elképesztő tudással a kezében és fejében. Jó volt vele sütni, mindig hajtott hogy jobb, még jobb legyek aznap, mégha ezt lehet Ő nem is tudta.

Ha lemaradtál volna a műsorról, itt megnézheted.

https://www.viasat3.hu/musorok/ide-suss/videos/ide-suss-3-evad-9-resz

Hirdetések