hírek

Ide SÜSS! 10. rész DÖNTŐ!

A DÖNTŐ napja!

Teljes nyugalommal érkeztem aznap a sátorba. Bon bon készítésben semmi tapasztalat, 3 emeletes torta semmi tapasztalat. Majd lesz valami.

Én már nyertem, azzal, hogy a döntőig eljutottam. Engem már a tiszta nyugalom járt át, már nem stresszeltem aznap semmin.

A bon bon készítésről olvastam, néztem youtube videót, temperálás stb… akkor megpróbálom. A bon bon készítése nem is annyira nehéz, de azért van benne buktató nem kevés. Temperálás, hőfokok, héj vastagság, töltelék, zárás, na és a forma előkészítése. Ha ezek mennek akkor könnyű a bon bon készítés.

Sikerültek a bon bonok, igaz egy formával megszenvedtem. Bár tiszta volt a forma, de a csokoládé hiába a temperálás, már annyira visszahűlt, hogy nem igazán akart kiesni, mit kiesni, kijönni sem akart. Némi kalapálás mindenféle eszközzel és végül azért csak kiszabadítottam őket is.

Most ez jó? 🙂 IGEN!

Akkor is ki kell jönnöd! Komoly küzdés volt.

Ha nem megy így, hát megy majd emígy! 🙂

Nagyon finom ízekkel dolgoztam, a zsűri felfalta az összeset.

Bazsalikomos, borsos, lime töltelék, készült egy sós karamellás és készült egy pralinés. A gyömbéres körtés töltelékemet már nem tudtam tálalni!

A második feladat kemény menetnek bizonyúlt. Nagyon keménynek. Ennyi idő alatt egy ekkora tortát összerakni…. uhhh soha többet!

Én egy viktória piskótát vittem aznap, hiszen egy ekkora méretű tortánál kell a stabilitás. A sütési ideje ennek a piskótának iszonyatosan hosszú. A sütő félelmetes volt végig a verseny során, de a döntő napján sikerült minden.

A ganache burkolás azonban aznap… viccesre sikeredett. A csoki kötött a hidegben én meg lassú voltam:-) Viszont a röhögés nem hiányozhatott, hiszen ahogy Anita is olyan sokszor mondta, ” a humor mindenen átsegít”

A fekete fondant! Ahhhhhhh! A festék nagyon nem mindegy, ez a festék alkalmatlan volt rá. Maradt szürke!

Én és a habzsák meg a cukormáz. Még a végén megszeretem a cukormázzal díszítést.

Hoohhhoooooo, ez egyben maradt! 🙂 Nagyon nehéz ennyi idő alatt ekkora tortát összeállítani! Igazi megkönnyebbülés volt, hogy állt, egyben volt.

Elfogyott az összes torta. A kisfiam kedvence az epres bazsalikomos töltelék volt. Édesanyám túrós tölteléke is kedvenc volt. Ez az a krém amit direkt neki készítettem, kísérleteztem ki, mert anyukám a legjobb kritikusom, még akkor is ha olykor nehezemre esik megemészteni a véleményét. Viszont mindig arra sarkall, hogy még jobb legyen minden süteményem, tortám, desszertem.

És a nagy pillanat!

A nap igazi nyertese voltam, hiszen én már megérkeztem akkor amikor a döntőig eljutottam. Ez a különdíj már csak hab a tortán! Viszont az a legjobb ugye 🙂 10 részes videó tanfolyam sorozatot nyertem meg, a mindmegette jóvoltából.

A legnagyobb segítségem! A kisfiam minden nap megölelt, anya ügyes vagy, te fogsz nyerni. Így feküdtünk le minden este.

Gratulálok itt is Diának! Megérdemelte a főnyereményt!

Ha lemaradtál volna, itt megnézhete

https://www.viasat3.hu/musorok/ide-suss/videos/ide-suss-3-evad-10-resz

Hirdetések