hírek

Gluténmentes barackos finomság

Volt barackom amit nem ettünk meg, már nem volt valami épületes látvány ezért gondoltam mehet a sütibe:-)
JÓÓÓÓÓÓ döntés volt:-)

Ez egy gluténmentes pite szerű, igen szerű, mert nem teljesen pite de nem is piskóta… a kettő között van valahol.
Puha tészta, a barack pedig elképesztő finom, ami nagyon tetszett nekem a mandula íze:-) Szaftos tésztát kapunk a sütés végére. A barack pici levet enged, ez átjárha a tésztát. Nagyon, nagyon finom.

Eszközlista:

20 cm-es kerek forma

Hozzávalók:

  • 60 g vaj
  • 60 g  porcukor
  • 180 g mandulaliszt / LIDL/
  • 3 tojás / L méret/
  • 80 g méz
  • 6 db barack-nektarin-
  • 1 citrom reszelt héja és leve
  • csipet só

Elkészítés:

A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alsó-felső állás.

A mandulalisztet és a cukrot keverjük össze.

A vajat olvasszuk fel és keverjük hozzá a mandulás keverékhez, adjuk hozzá egyből a felvert tojásokat, citromhéjat, sót  és a mézet is.Keverjük el habverővel, egynemű állagúra keverjük. Nem kell habosítani, de keverjük át alaposan.

Szép sűrű tésztát kapunk, mesés illattal és színnel.

A formát- én most 20 cm-es kerek formát használtam- vajazzuk ki és töltsük bele a tésztát.

A barackokat magozzuk ki és negyedeljük. Szépen helyezzük rá a tésztára, én körkörösen tettem, nekem így tetszett de bárhogyan lehet. Sőt kicsit többet is lehet:-)

Irány a sütő 40-50 percre. Szépen meg kell pirulnia a barackoknak  és a tésztának is.

Ha megsült azonnal szórjuk meg porcukorral.

Isteni finom nasi. Egy adag vanília fagyival hmmmmmm:-)

Hirdetések