hírek

Csokoládé mousse- málnával

Egy igazán gyors csokoládé mousse receptet mutatok ma meg. Ez olyan kis mostoha, mert nem semmi extra előkészületet nem igényel, sőt hozzávalókban sem igényes. Csokoládé és tejszín megfelelő arányú keveréke. A mai desszert érdekessége azonban a kevert csokoládé. Bátran keverhetünk saját csokoládét, de ismerjük azért az arányosítási szabályokat, melyik csokoládé milyen szárazanyag tartalommal bír és mennyi tejszínt adhatunk hozzá, hogy az állagát végül megtartsa.

Rengeteg csokoládét használunk, friss málnát és málna frangipane-t. A recept a csokoládé mousse-t tartalmazza, a többi recept tagsághoz kötött.

Kezdőknek nem javaslom ezt a formát, nehéz, gyakorlatot igényel a glazúrozása.

Eszköz lista:

  • Intreccio forma- nagy / Food Pack/
  • hőmérő
  • acetate fólia

Elkészítési idő: 12-14 óra

Hozzávalók:

Málna frangipane : tagsághoz kötött recept.

Csokoládé mousse:

  • 500 g étcsokoládé / 70 %-os Callebout/
  • 500 g Callebout gold csokoládé
  • 400 g habtejszín
  • 500 g habtejszín

Tükörglazúr: tagsághoz kötött recept.

Csokoládé dekorációk:

  • 100 g fehér csokoládé

Friss málna 250 g

Elkészítés:

A málna frangipane-t készítjük el először.

Ez egy különleges mandulás piskóta, amit málnával is ízesíthetünk, de elég sok gyümölcsöt elbír. Tagsághoz kötött recept.

Csokoládé mousse.

A 400 g habtejszínt forraljuk fel. A csokoládécseppeket adjuk hozzá. Keverjük el alaposan. Hagyjuk langyosra hűlni.

A maradék habtejszínt verjük kemény habbá és forgassuk össze. Igen, ennyire egyszerű ez a mousse. Habos, lágy, de mostoha testvér, mert nem angol krém, nem pate a bombe alappal készül. Ez egy gyors mousse.

Töltsük a mousse-t a formába félig. A málnás frangipane szeleteket rendezzük el körben, igyekezzünk mindenhol kitölteni a formát.
Állítsuk friss málnát körbe, elszórva. Végül a maradék mousse-t is öntsük rá.
A málnás frangipane szeletekekkel rakjuk körbe a mousse alját.

Tegyük fagyasztóba 10-12 órára.

A glazúrt készítsük el.

Tagsághoz kötött recept.

A fehér csokoládé dekorációt készítsük el.

Temperáljuk a csokoládét . Melegítsük 40-45 fokosra a csokoládét és márványlapon, mozgatva hűtsük 28-29 fokosra. Dekor fóliára húzzunk csíkokat és szirmokat is alakítsunk ki. Tekerjük fel a fóliát és hagyjuk megdermedni.

Málnás szifonos piskóta.

Tagsághoz kötött recept.

A desszert dekorációja.
A kifagyott mousse tortát öntsük le a glazúrral. Díszítsük csokoládé díszekkel, málnával és a szifonos mikrós piskótával és friss málnával.

Hirdetések