hírek

Ősszel megjelenő könyvem

Tegnap a desszertek végére értem. Mindent megsütöttem, lefotóztam, megkóstoltam -kóstoltuk a gyerkőmmel-, most már csak a megírás van hátra.

30 igazán izgalmas recepttel várlak a könyvemben, egy recept pedig a ti kérésetek volt, ez a Somlói galuska.
A legtöbb időt erre szántam, nagyon izgalmas kihívás volt, hiszen nagy klasszikus, amolyan “szottyogós” desszert, amit rágni nem is igazán kell, mert puha, krémes.
Sikerült megvalósítani, krémes, puha, rumos, diós és csokoládés is, természetesen a mai kor elvárásainak megfelelően tálalva és pár izgalmas technikával gazdagítva a receptet.

A könyvemben a 29 saját kedvencem lesz olvasható és az egy ráadás a Somlói.

A könyv alapvetően alapismeretekkel már rendelkező olvasóknak készül, számos technikát mutatok meg, tartokon, csokoládén át a krémekig, mousse desszertekig.
A tálalás fine dining, hiszen nem csak a szánkkal de elsősorban a szemünkkel is eszünk.

Nem sorrendben haladva.

  1. Mascarpone mousse, mangó és barack betéttel. Roppanós kókusz morzsával és narancs keksz az alján.

Már lehet előregisztrálni az ősszel megjelenő könyvemre. 120 oldal, kemény fedeles, 30 fantasztikus receptem.
Az előregisztrációhoz írj e-mailt a tortaiskola@gmail.com címre, REGISZTRÁCIÓ subjecttel.
Nincs más dolgod. Ahogy a könyv elkészül én kereslek, számlázási és szállítási cím egyeztetésre.

A könyv ára várhatóan 9.990 Ft lesz. Erre már csak a szállítási költség jön.

2. Citrom tart. Lime lével és héjával ízesített citrom krémmel töltött tart. Francia habcsókkal.

3. Rákóczi túrós újragondolva. Túróhab, házi barack zselével, spirállal, és habcsókkal.

4. Egzotikus mille feuille. Kókusz, mangó finom egyensúlya.

5. Mentás csokoládé krém. csokoládés morzsán., menta espumával.

6 Méz mousse, savanyú barack betéttel. Roppanós pekándiós dacquoise, tükörglazúr.

7. A csokoládé szerelmeseinek. Csupa csokoládé. Csokoládés piskóta, magvas csokoládé krém, csokoládé mousse, étcsokoládé krém. Csokoládés krém, húzott mogyoró.

8. Fehér csokoládé mousse, savanyú ribizlivel.

9 Csokoládés tart, roppanós kókuszzal, barackos betéttel.

10 . Praliné alagút. Belül pralinés piskótával, gazdag csokoládés piskóta talppal.

11 . Szeder mousse egy csipetnyi gyömbér betéttel.

12. Fekete rizspuding, mangó chutney….

13 . Soft karamellel, barack zselével és csípős sós csokoládéval töltött bonbon.

14. Karamellizált leveles, túróhab, barack zselé.

15. Ribizli és bazsalikomos fehér csokoládé.

16 . Túrógombóc – túrógombóc mousse, málnaleves és málna kaviár

17 . Bogyós tart – citromkrémmel és bogyós zselével, glazúrral, csokolád dekorral

18. Málna tányér- málna frangipane, joghurt mousse, bogyos golyó, chantilly

19. Mákosguba újragondolva – mákos piskóta, vanília mousse, vanília sodó, narancsos, mákos habcsók

20. Erdőmester újragondolva – gazdag csokoládé mousse, fűszeres meggy betét, csokolád morzsa, kaviár

21 . Gianduja tart – kakaós tart, gianduja mousse, sárgabarack zselé, soft karamell, csokoládé krém

22. Cékla mousse- cékla mousse, csokolád morzsa, bogyós gömb, szifonos piskóta, csokoládé dekor

23. Tiramisu – mascarpone mousse, kávés piskóta, piskóta gyűrű, kakaó mousse, szifonos sabayon

24. Banán split – csokoládés namelaka, piskóta, rum, banán, chantilly

25 . Bogyós mousse – bogyós mousse, ribizli betéttel, csokoládé mousse, glazúr, habcsók csokoládé dekor

26. Kávé torta – génoise, karamell krém, kávé mousse, kávé hab

27. Málna verrine – bazsalikomos málna hab, málna zselé, habcsók, kókusz ropogós

28. Vanília praliné – vanília mousse, praliné és karamell betét , narancsos szifonos piskóta

29. Szilva tányér – japán szilva több textúrában, joghurt mousse

30. Somlói újragondolva- gazdag vanília hab, joconde piskóták, pekándiós ropogós, rum szirup, kakaós glazúr, csokoládé mousse dió betéttel

A könyv technikai kisokost is tartalmaz. Kitérve az alapokra -amik a könyvben is szerepelnek- habcsók, glazúr, színezés, piskóták, csokoládé temperálás, bonbonozás, krémek, mousse-ok, zselésítők, szifonozás, ízek, újragondolási fogalmak, ropogósok….. minden amit érdemes tudni.

Érdemes lesz ezzel kezdeni a könyv olvasását, hiszen minden alap dolgot, technikát leírok, így a recepteknél -bár ott is le van írva- de már nem kell különösebb figyelmet fordítani a technikákra.

Már lehet előregisztrálni az ősszel megjelenő könyvemre. 120 oldal, kemény fedeles, 30 fantasztikus receptem.
Az előregisztrációhoz írj e-mailt a tortaiskola@gmail.com címre, REGISZTRÁCIÓ subjecttel.
Nincs más dolgod. Ahogy a könyv elkészül én kereslek, számlázási és szállítási cím egyeztetésre.

A könyv ára várhatóan 9.990 Ft lesz. Erre már csak a szállítási költség jön.
A kiszállítás díja 1.200 Ft.
Csak Magyarországra van szállítás. Futár viszi a csomagot.

Hirdetések