hírek

Eper mousse, ropogós levelessel

Gyors, könnyen elkészíthető édességet hozok ma. A mousse az egyedüli amivel komolyabb dolgunk van, hiszen a leveles tésztát készen vásároljuk meg. Az eper mousse könnyed, habos és finom eper ízű. A leveles tészta ropogós, mert különleges módon készítjük el. A glazúr pedig egy szimpla natúr glaze, nem nehéz elkészíteni ezt sem.

Kezdőknek is ajánlom.

Eszközlista:

  • kör kiszúró
  • hőmérő
  • Stone 85 mousse forma / Écsy Kft/

Elkészítési idő: 2-3 óra

Hozzávalók: 6-8 db-hoz

Eper mousse:

  • 200 g eper
  • 1 tojás
  • 40 g kristálycukor
  • 10 g vaníliás cukor
  • 1 citrom leve
  • 3 db zselatin lap
  • 150 g habtejszín

Leveles tészta:

  • 1 csomag bolti leveles tészta
  • 30 g porcukor

Eper coulis

  • 100 g eper
  • 30 g vaníliás cukor

Natúr glazúr:

  • 250 g víz
  • 250 g kristálycukor
  • 12 g zselatin lap
  • piros ételfesték

Friss eper a dekorációhoz, 150-200 g

Elkészítés.

Eper mousse.

Az epret főzzük fel a cukorral, vaníliás cukorral és a citrom levével. Pürésítsük botmixerrel. Forraljuk fel ismét. Adjuk hozzá az elhabart tojást és főzzük 86 fokosra. Adjuk hozzá a hideg vízbe áztatott, kinyomkodott zselatint. Hűtsük langyosra.
Végül a habtejszínből verjünk kemény habot és forgassuk össze. Töltsük mousse formákba és fagyasztóban 4-5 órát hagyjuk.

Leveles.

A tésztát vágjuk méretre-korongok a mousse méretnének megfelelően- sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, szórjuk meg porcukorral. Sütőpapírt tegyünk rá és egy másik tepsivel nyomjuk le.

200 fokon, légkeverésen 10-12 perc alatt süssük készre.

Eper coulis.

Az epret főzzük fel a cukorral. Botmixerrel turmixoljuk és lassú tűzön sűrítsük be. Az eper saját pektintartalmát használjuk. Lekvár állagot kell elérnünk.

Natúr glazúr.

A vizet és cukrot forraljuk fel. El kell olvadnia az összes cukornak. A zselatint áztassuk hideg vízbe, nyomkodjuk ki és keverjük az alapba. Színezzük ételfestékkel, botmixerrel turmixoljuk át. 30 fokosan használjuk.

Összeállítás.

A mousse-t mártsuk meg a glazúrban. Helyezzük tányérra.
A leveles tészta korongot szórjuk meg porcukorral és helyezzük a mousse tetejére.
Az eper coulis-t kenjük vékonyan a leveles korongra. Az epreket negyedeljük és szépen állítsuk rá a coulis-ra.

Hirdetések

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..