hírek

Szilvás leveles, avagy a nagyon gyors nasi

Ez az a desszert amit sosem tudok megunni. Egyrészt mert gyorsan elkészül, másrészt az íze az nekem őrületesen bejön. A szilva kedvencem, ősszel kötelező enni, sütni, főzni vele. Ma a japán szilvát használtam, mert szaftosabb és szebb a színe, illetve nincs szilva íze:-) Ez azok számára izgalmas akik nem szeretik a szilvát.
Az alap egy leveles tészta ami ott csücsülnek körbe a szilvák. Némi fahéj és vaníliás cukor és már mehet is a sütőbe. Őrület, hiszen a leveles ropog, míg a szilva puha, szaftos. Levet is ereszt, szóval imádom.

Eszközlista:

24 cm-es pite forma

Elkészítés idő: 30-40 perc

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta / Lidl lap/
  • 5 szem érett japán szilva
  • 20 g vaníliás cukor
  • fahéj ízlés szerint

Elkészítés.

Melegítsük elő a sütőt 200 fokra légkeverésen.

A tésztából vágjunk ki a pite forma kivehető lapjának méretét. Az sem baj ha nem pontos, mert körbe fogjuk tekerni még tésztával.

A formát kenjük ki vajjal, lisztezzük ki vékonyan. Tegyük bele a tésztát. Ültessük rá a felezett, magozott szilvákat körbe.

A maradék levelest vágjuk vékony csíkokra. Ezekből a c síkokból egyesével sodorjunk hullámokat-egyszerűen megtekerjük a tésztát. Ezekkel a tésztacsíkokkal tekerjük körbe a szilvákat.

Középre is készítsünk fészket egy tésztacsíkból, ültessünk bele egy szilvát.

Végül a leeső kis háromszögeket húzzuk meg, igyekezzünk a lehető legnagyobb tésztadarabokat elérni. Ezzel pedig a kör szélét díszítsük körbe.

Mehet a sütőbe 20-25 percre.

Még melegen szórjuk meg porcukorral.

Hirdetések