hírek

Házi pillecukor

A házi pillecukor igazán finom. Tényleg, nem viccelek. Dolgoztam már bolti pillével, a házi fondantjaimat azzal készítem. A házi egészen más. Könnyed, habos és ízesíteni is lehet bátran. Most egy amarénás pillecukor készült nálam.

Kicsit ragacsos, kissé maszatos a készítés közben kb minden, de cserébe elképesztő, ízre, állagra.

Én csíkokat húztam, így szárítottam, a végén pedig egy helyes csomót kötöttem belőle. Őrület:-)

Eszköz lista:

  • nagy tepsi
  • 7-es kör dekorcső
  • habzsák-40 cm-
  • pici olaj

Elkészítési idő: 4-5 óra

Hozzávalók: 1 tepsihez

  • 5,5 g zselatin lap
  • 2 cl víz
  • 45 g kristálycukor
  • 20 g glükóz
  • 25 g invert cukor
  • 25 g invert cukor
  • 5 g amaréna szirup

40-40 g keményítő és finomszemcsés porcukor

Elkészítés.

A zselatint áztassuk hideg vízbe.

A vizet, cukrot, glükózt és az első adag invert cukrot forraljuk fel.

A másik adag invert cukorhoz adjuk az amaréna szirupot és a kinyomkodott zselatint.

Öntsük rá a forró főzetet és azonnal kezdjük habosítani.

Közepes fokozaton a habüst hűléséig habosítsuk.

Töltsük habzsákba 7-es kör dekorcsővel.
Nagyon ragacsos, nehéz munka lesz.

A tepsi hátára és sütőpapírt tettem, azt átkentem nagyon vékonyan olajjal.
A habzsákból vékony csíkokat nyomtam a tepsire.
Megszórtam a keményítő és porcukor keverékével és 2 és 1/2 óra szárítás következett. Hűvös, levegős helyen szárítsuk.

Forgassuk meg a kis hengereket és szórjuk meg ismét a keményítős porcukorral.

Amit nem használunk el zárjuk le, és zacskóba tettem és légmentesen lezártam. Hűtőben 1 hétig egészen biztosan eláll.

Fagyasztóban 2-3 hét.

Hirdetések

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..