hírek

Valentin szerelmes szív

INGYENES TARTALOM!
VIDEÓT nem tartalmaz a bejegyzés, az csak a tagoknak elérhető!

Valentin napra ettől mámorítóbb desszert nem is születhetett volna. Csupa illat és csupa íz.
A tonka babos lágy mascarpone mousse ölelésében kettő darab sacher piskóta korong bújik meg. A szerelmüket az erdei gyümölcs coulis pecsételi meg.

Nem nehéz készíteni, sőt elég egyszerű, de nem kezdő szint. A glaze és a csokoládé dekor kicsit megnehezítheti a dolgot.

Mikor megálmodtam ezt a desszertet teljesen biztos voltam a formában, színben. majd a csokoládé dekor felkerült rá, és ott már mosolyt csalt az arcomra az egész desszert.
A szerelem szenvedése első felvonásban. Sőt ha nagyon akarjuk némi fallikus szimbólum is beugorhat a desszertre tekintve.

Eszköz lista:

  • kis szív szilikon forma 4-5 cm / Food Pack/
  • keret-tégla-
  • kör kiszúró 2,5 cm
  • hőmérő
  • acetate fólia
  • márvány lap
  • habzsák
  • 1-es kör dekorcső
  • spatula

Elkészítési idő: 3-4 óra

Hozzávalók:

Sacher lap: hamis sacher, nincs benne marcipán

  • 30 g vaj
  • 10 g porcukor
  • 28 g tojássárgája ~ 1 db
  • 32,5 g étcsokoládé
  • 25 g vaj
  • 43 g tojásfehérje
  • 35,5 g kristálycukor
  • 31 g liszt / Bl55/

Erdei gyümölcs coulis:

  • 100 g erdei gyümölcs -mirelit is lehet
  • 50 g kristálycukor

Tonkás mascarpone mousse:

  • 280 g mascarpone
  • 80 g porcukor
  • csipet reszelt tonkabab
  • 1-2 db lime leve
  • 3 g zselatin por -+ 18 g hideg víz
  • 200 g habtejszín

Glaze:

  • 70 g tej
  • 140 g habtejszín
  • 188 g kristálycukor
  • 50 g glükóz
  • piros és pink ételfesték / por állagú/
  • 13 g keményítő
  • 9 g zselatin por + 54 g hideg víz

Csokoládé dekoráció:

100 g étcsokoládé

Elkészítés.

Sacher lap.

A vajat a porcukorral habosítsuk ki.
Adjuk hozzá a tojássárgáját és vetessük fel. Ilyenkor lassabb fokozaton dolgozunk.

Az étcsokoládét és a vajat olvasszuk össze. Keverjük el és adjuk a vajas alaphoz. Dolgozzuk össze. Ismét lassabb fokozaton dolgozunk.

A tojásfehérjét kezdjük el habosítani és kettő részletben adjuk hozzá a kristálycukrot. Az első részt akkor adjuk hozzá, mikor opálosodik a tojásfehérje.

A csokoládé alapba először egy kisebb mennyiségű tojásfehérjehabot keverünk, forgassuk össze.
Liszt következik a fele. Dolgozzuk össze.

Újabb fehérjehab, dolgozzuk össze.

A liszt utolsó adagja, dolgozzuk össze.

Végül a maradék fehérjehabot is forgassuk bele.

Állítsuk be a keretet méretre- 30 X30 cm- sütőpapírral bélelt tepsire tegyük és kenjük ki a masszát a keretbe.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt süssük készre. Figyeld a sütődet, mert az enyémben 16 perc alatt elkészült.

Hűtsük le. Vegyük le a keretet.

Szúrjuk ki a korongokat. Vágjuk ketté.

Erdei gyümölcs coulis.

A gyümölcsöt a cukorral forraljuk fel, majd vegyük takarékra a hőt és lassú tűzön sűrítsük be.

Tonkás mascarpone mousse.

A mascarponét, porcukrot, lime levét és a reszelt tonkababot habosítsuk ki.

A zselatint hidratáljuk. Keverjük össze a port a hideg vízzel. Ha megduzzadt melegítsük meg.

A habtejszínből verjünk kemény habot.

A mascarpone alaphoz adjuk hozzá a zselatint, keverjük át.
A tejszínhabot forgassuk bele. Első lépésben egy keveset, végül az egész habot forgassuk bele.

Töltsük habzsákba.

Összeállítás.

A sacher korongokat kenjük meg vékonyan a coulis-val, tapasszunk így össze kettő korongot.

A szív formába töltsünk a mousse-ból. Nyomjuk bele a korongot. ha szükséges töltsük fel mousse-al és simítsuk el a tetejét spatulával.

Töltsük meg az összes formát. Tegyük fagyasztóba 3 órára.

Ha szeretnéd a VIDEÓS SEGÍTSÉGET is látni, gyere és csatlakozz csapatunkhoz!

Glaze.

A tejet, habtejszínt, cukrot, glükózt és az ételfestéket forraljuk fel.

A zselatin port áztassuk be a hideg vízbe.

Adjuk hozzá a keményítőt. Keverjük el és forraljuk fel.
Töltsük át egy nagyobb, magas edénybe. Adjuk hozzá a zselatin masszát és botmixerrel turmixoljuk át.
30 fokosan használjuk.

Csokoládé dekoráció.

A csokoládét temperáljuk. Oltásos módszert alkalmazunk. A csoki 2/3-át melegítsük fel 45 fokosra. A maradék 1/3-ot adjuk hozzá és keverjük el.

A csokoládét töltsük habzsákba, 1- dekorcsövet használjunk. Szórjuk meg bőségesen az acetate fóliát kakaóporral. Rajzoljunk vonalakat, hullámokat…. Szórjuk meg a dekorációt kakaóporral, szitából. Hagyjuk megdermedni.

A desszerteket mártsuk meg a glaze-ben, tegyük tányérra. Dekoráljuk a csokoládé díszekkel.

Hirdetések

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..