Citromos málnás pite

Isteni citromos finomság, ami ráadásul tojás nélkül készül de nem vegán.
Omlós tészta, bár tojást nem tartalmaz de sütési technikának köszönhetően omlós lesz a végeredmény.
Finom málnás töltelékkel ami savanyúra lett hangolva citrommal.
Nálunk kötelező nyári desszert, mert gyorsan elkészíthető és nagyon finom.
Nekem egy “bajom” van vele, nem tudok eleget készíteni, mert megsütöm, kihűl és már el is fogyott.
Eszköz lista:
22 cm-es pite forma-kivehető aljú
Tésztához:
- 70 g puha vaj
- 65 g porcukor
- 180 g liszt
Töltelékhez:
- 5 db tojás
- 300 g kristálycukor
- 80 g liszt
- 2 db citrom leve
- 180 g friss málna
- csipet fahéj
- a díszítéshez citrom és friss málna
Elkészítés:
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alsó-felső állásban. A formát vajazzuk ki.
A puha vajat a cukorral keverjük el. Adjuk hozzá a lisztet és robotgéppel keverjük krémes állagúra. Én tettem bele citromhéjat is de nem kötelező.
Kézzel simogassuk a tésztát a formába. Ez egy kicsit macerás, de megoldható. Ha nagyon olvad a tészta, tegyük hűtőbe picit. A kezünk melegétől olvadhat.
Tegyük a sütőbe és kb 20 perc alatt süssük elő, szép arany színűnek kell lennie.
Közben készítsük el a tölteléket.
Az összes hozzávalót keverjük össze, a málnát kicsit törjük is meg.
Ha kész a tészta akkor öntsük rá a keveréket és süssük még legalább 25-30 percig. Meg kell dermednie a tölteléknek akkor kivehetjük.
Porcukorral szórjuk meg bőségesen és díszítsük citromkarikákkal, friss málna szemekkel.


