Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • TANFOLYAM
  • RECEPTEK
    • ALAPOK
      • alapreceptek
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Francia alapok
    • Receptek
      • Entremet
      • Pohárkrémek
      • Molekuláris konyha
      • Tart
      • Macaron
      • Pavlova
      • Mille-feuille
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
      • Kekszek
        • kekszdíszítés
      • Mentes
        • Gluténmentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
      • Sós
        • Főételek
        • Rizs
        • Levesek
    • Tortadíszítés
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • fondant kiegészítők
      • figura készítés
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Kapcsolat
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • január
  • 16
  • Kedvenced lesz….
Blog

Kedvenced lesz….

Via
január 16, 2021január 16, 2021

Ez a lehető legjobb dolog ami egy edényben történhet. Na jó kettőben, hiszen ennyi edényre lesz szükséged.

Nagyon gyorsan készen van a tészta, és már csak sütni kell.
Szaftos, oltári szaftos a tészta, és benne a csoki cseppek -LIDL- ropognak.
DE itt nem állunk meg, mert egy finom csokis krém és csoki öntet is kerül a “muffinra”.

A muffin a cupcake közötti különbség a “ruhája”. ha marad “pucéran” akkor muffin, ha pedig dekorációt kap akkor már cupcake.

Kakaós, csoki cseppes cupcake

A tészta: 12-16 db

125 g liszt
30 g kakaópor
1 g sütőpor
1g szódabikarbóna
csipet só
100 g barna cukor
80 g kristálycukor
80 g olaj
120 g tej
63 g tojás
120 g forró víz
70 g csoki csepp

Krém:

62 g vaj
250 g mascarpone
60 g porcukor
100 g étcsokoládé
50 g habtejszín 30%-os

Csoki öntet:

200 g étcsokoládé
140 g habtejszín 30%-os

A tészta készítésével kezdjük.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alsó felső állásban.

A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót keverjük össze.

A barna cukrot, kristálycukrot, olajat, tejet, tojást keverjük össze.

A száraz hozzávalókhoz adjuk a nedves alapot, keverjük el.

Adjuk hozzá a forró vizet. Keverjük el.

Végül a csoki cseppeket is keverjük bele.

A muffin formába tegyünk kapszlit- papír- és töltsük meg a tésztával, kb 3/4-ig.

Süssük klszre 17-20 perc alatt. Tűpróba!

Hűtsük ki teljesen.

Krém.

A vajat és a mascarponét és a porcukrot habosítsuk ki.

A csokoládét és a habtejszínt olvasszuk össze, mikróban is bátran olvaszthatjuk.

Csorgassuk a vajas alaphoz és habosítsuk ki teljesen.

Töltsük habzsákba 1M dekorcsővel.

Öntet.

A csokoládét és ah abtejszínt olvasszuk össze, keverjük át. Töltsük kis kancsóba.

A kihűlt muffinokat dekoráljuk a krémmel.

Tegyük fagyasztóba 5-10 percre.
Most pedig csorgassuk le a csokival.

Isteni.

Ha kicsapódik a mascarponés krém, akkor a habüstöt folyamatosan melegítve -akár egy hajszárítóval is- habosítsuk át. Össze fog állni ismét.

Cupcake

Cupcake

Cupcake

Cupcake

Title

Related Posts:

  • Somlói galuska újragondolva
    Somlói galuska újragondolva
  • A TÚRÓGOMBÓC
    A TÚRÓGOMBÓC
  • Macaron gondok? Ne viccelj!
    Macaron gondok? Ne viccelj!
  • Csoki torta <3
    Csoki torta
  • Málnás csoki torta
    Málnás csoki torta
  • Citromos- áfonyás feketeribizlis torta
    Citromos- áfonyás feketeribizlis torta

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Mák mousse-szeder-citrom
Next: A TÚRÓGOMBÓC

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 14 042 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Vip deluxe tagság

 2.  Vip deluxe tagság + Mousse E-book

 3.  Vip deluxe tagság + Pattiserie E-book

Közösségi

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: