Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Bejelentkezés
  • Cukrász kurzus
  • Videók
  • RECEPTEK
    • Alapok
      • alapreceptek
      • Kezdőknek
      • Haladóknak
      • Francia alapok
      • Profiknak
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Glaze
    • Receptek
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Macaron
        • Entremet
        • Pavlova
        • Tart
      • Sajttorta
      • Roládok
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Mentes
      • Torta
        • Burkolók
      • Molekuláris konyha
      • TRIFLE
      • Csokoládés édességek
      • Gyümölcsös édességek
        • Citrom
        • Eper
        • Banán
        • Alma
        • Málna
        • Barack
        • Áfonya
        • Gyümölcsös különlegességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Klasszikusok
      • Kovászos
      • Rétes
      • Nemzetközi
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Add ajándékba
  • Via
  • Kapcsolat
  • Blog
  • GY.I.K.

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • január
  • 16
  • Kedvenced lesz….
Blog

Kedvenced lesz….

Via
január 16, 2021április 22, 2023 3 mins

Ez a lehető legjobb dolog ami egy edényben történhet. Na jó kettőben, hiszen ennyi edényre lesz szükséged.

Nagyon gyorsan készen van a tészta, és már csak sütni kell.
Szaftos, oltári szaftos a tészta, és benne a csoki cseppek -LIDL- ropognak.
DE itt nem állunk meg, mert egy finom csokis krém és csoki öntet is kerül a “muffinra”.

A muffin a cupcake közötti különbség a “ruhája”. ha marad “pucéran” akkor muffin, ha pedig dekorációt kap akkor már cupcake.

Kakaós, csoki cseppes cupcake

A tészta: 12-16 db

125 g liszt
30 g kakaópor
1 g sütőpor
1g szódabikarbóna
csipet só
100 g barna cukor
80 g kristálycukor
80 g olaj
120 g tej
63 g tojás
120 g forró víz
70 g csoki csepp

Krém:

62 g vaj
250 g mascarpone
60 g porcukor
100 g étcsokoládé
50 g habtejszín 30%-os

Csoki öntet:

200 g étcsokoládé
140 g habtejszín 30%-os

A tészta készítésével kezdjük.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alsó felső állásban.

A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót keverjük össze.

A barna cukrot, kristálycukrot, olajat, tejet, tojást keverjük össze.

A száraz hozzávalókhoz adjuk a nedves alapot, keverjük el.

Adjuk hozzá a forró vizet. Keverjük el.

Végül a csoki cseppeket is keverjük bele.

A muffin formába tegyünk kapszlit- papír- és töltsük meg a tésztával, kb 3/4-ig.

Süssük klszre 17-20 perc alatt. Tűpróba!

Hűtsük ki teljesen.

Krém.

A vajat és a mascarponét és a porcukrot habosítsuk ki.

A csokoládét és a habtejszínt olvasszuk össze, mikróban is bátran olvaszthatjuk.

Csorgassuk a vajas alaphoz és habosítsuk ki teljesen.

Töltsük habzsákba 1M dekorcsővel.

Öntet.

A csokoládét és ah abtejszínt olvasszuk össze, keverjük át. Töltsük kis kancsóba.

A kihűlt muffinokat dekoráljuk a krémmel.

Tegyük fagyasztóba 5-10 percre.
Most pedig csorgassuk le a csokival.

Isteni.

Ha kicsapódik a mascarponés krém, akkor a habüstöt folyamatosan melegítve -akár egy hajszárítóval is- habosítsuk át. Össze fog állni ismét.

Cupcake

Cupcake

Cupcake

Cupcake

Title

Related Posts:

  • Karamellás cupcake
    Karamellás cupcake
  • Karácsonyi kekszek -kezdőknek is -
    Karácsonyi kekszek -kezdőknek is -
  • Karácsonyi rénszarvas torta
    Karácsonyi rénszarvas torta
  • Meggyes csokis húsvéti torta
    Meggyes csokis húsvéti torta
  • Gesztenye
    Gesztenye
  • Karácsonyi kevert sok extrával
    Karácsonyi kevert sok extrával

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...

Bejegyzés navigáció

Previous: Mák mousse-szeder-citrom
Next: A TÚRÓGOMBÓC



Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: