Kedvenced lesz….
Ez a lehető legjobb dolog ami egy edényben történhet. Na jó kettőben, hiszen ennyi edényre lesz szükséged.
Nagyon gyorsan készen van a tészta, és már csak sütni kell.
Szaftos, oltári szaftos a tészta, és benne a csoki cseppek -LIDL- ropognak.
DE itt nem állunk meg, mert egy finom csokis krém és csoki öntet is kerül a “muffinra”.
A muffin a cupcake közötti különbség a “ruhája”. ha marad “pucéran” akkor muffin, ha pedig dekorációt kap akkor már cupcake.
Kakaós, csoki cseppes cupcake
A tészta: 12-16 db
125 g liszt
30 g kakaópor
1 g sütőpor
1g szódabikarbóna
csipet só
100 g barna cukor
80 g kristálycukor
80 g olaj
120 g tej
63 g tojás
120 g forró víz
70 g csoki csepp
Krém:
62 g vaj
250 g mascarpone
60 g porcukor
100 g étcsokoládé
50 g habtejszín 30%-os
Csoki öntet:
200 g étcsokoládé
140 g habtejszín 30%-os
A tészta készítésével kezdjük.
A sütőt melegítsük elő 175 fokra, alsó felső állásban.
A lisztet, kakaóport, sütőport, szódabikarbónát és a sót keverjük össze.
A barna cukrot, kristálycukrot, olajat, tejet, tojást keverjük össze.
A száraz hozzávalókhoz adjuk a nedves alapot, keverjük el.
Adjuk hozzá a forró vizet. Keverjük el.
Végül a csoki cseppeket is keverjük bele.
A muffin formába tegyünk kapszlit- papír- és töltsük meg a tésztával, kb 3/4-ig.
Süssük klszre 17-20 perc alatt. Tűpróba!
Hűtsük ki teljesen.
Krém.
A vajat és a mascarponét és a porcukrot habosítsuk ki.
A csokoládét és a habtejszínt olvasszuk össze, mikróban is bátran olvaszthatjuk.
Csorgassuk a vajas alaphoz és habosítsuk ki teljesen.
Töltsük habzsákba 1M dekorcsővel.
Öntet.
A csokoládét és ah abtejszínt olvasszuk össze, keverjük át. Töltsük kis kancsóba.
A kihűlt muffinokat dekoráljuk a krémmel.
Tegyük fagyasztóba 5-10 percre.
Most pedig csorgassuk le a csokival.
Isteni.
Ha kicsapódik a mascarponés krém, akkor a habüstöt folyamatosan melegítve -akár egy hajszárítóval is- habosítsuk át. Össze fog állni ismét.