Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • TANFOLYAM
  • RECEPTEK
    • ALAPOK
      • alapreceptek
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Francia alapok
    • Receptek
      • Entremet
      • Pohárkrémek
      • Molekuláris konyha
      • Tart
      • Macaron
      • Pavlova
      • Mille-feuille
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
      • Kekszek
        • kekszdíszítés
      • Mentes
        • Gluténmentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
      • Sós
        • Főételek
        • Rizs
        • Levesek
    • Tortadíszítés
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • fondant kiegészítők
      • figura készítés
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Kapcsolat
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • január
  • 16
  • A TÚRÓGOMBÓC
Blog

A TÚRÓGOMBÓC

Via
január 16, 2021január 16, 2021

Egyszerűen imádjuk és a kölyök is imádja és én meg így nagyon boldog vagyok ❤ -Tudjátok sokan, hogy a gyerkőm Auti. Így az ételek, új ételek kóstoltatása maga a pokol….De…itt a csalafinta anyuka csavaros esze.A tejfölt hogyan mutassam meg neki 🙂Gyorsan készen van, és az a baj, hogy túl gyorsan el is fogy, szóval nagy adaggal indítsatok.Ez a lehető legegyszerűbb túrógombóc, nem habosítok én semmit, nincs is ingerenciám rá, hiszen ez egy igazi “konfifood”, én nem sz@rakodok semmivel.Jó sok gombóchoz:-) – a mennyiség a méretétől függ.

Túrógombóc

500 g túró
2 db citrom reszelt héja
120 g kristálycukor
1/2 rúd vanília
120 g búzadara
126 g egész tojás

Morzsa:


Vaníliás tejföl:

300 g tejföl
100 g porcukor
1/4 rúd vanília magvai

A túrót, citromhéjakat, kristálycukrot villával alaposan törjük össze.

Ez azért fontos, mert ha nem elég homogén az alap, igazán nehéz lesz szép gombócokat készíteni.

Adjuk hozzá a maradék hozzávalókat és alaposan keverjük el. Végig villával dolgozunk.

Most hagyjuk pihenni, amíg a víz felforr.Én nem szeretek nagy edényben túrógombócot főzni, inkább kis edényben főzöm, több adagban.

Forraljunk vizet, én 5 L-es fazékban főzöm. A gombócokat nedves kézzel formázzuk. Ebbe a fazékba kb 6-8 db gombócot tegyünk csak. Az én gombócaim 2-3 cm-es méretűek.

FONTOS!A lobogó vízbe nem pakolunk túrógombócot!!!!!

Gyöngyözzön a víz és így tegyük bele a gombócokat.Én 2-3 percig főzöm.

Az első 1 percben nem nyúlok hozzá, aztán villával óvatosan a vízet megkeverem, hogy a gombócokat ne törjem össze.Nagy szűrővel emlejük ki a gombócokat egy akkora edénybe, hogy kényelmesen elférjenek.

Főzzük ki mindet.

Morzsa.

Én olajon pirítom a morzsát és kissé szárazabbra hagyom. Nem tudok pontos mennyiséget írni, mert itt nem mérek, meg alapvetően mindenhogy jó az a morzsa 🙂

Vaníliás tejföl.

Keverjünk mindent össze.Ha nincs vaníliánk akkor használjunk vaníliás cukrot.Brutálisan finom, melegítve is őrületes, és ami a lényeg, PUHA ❤


Title

Title

Title

Related Posts:

  • Somlói galuska újragondolva
    Somlói galuska újragondolva
  • Töki pompos
    Töki pompos
  • Tökmagos és szezámmagos ropogós
    Tökmagos és szezámmagos ropogós
  • Csoki torta <3
    Csoki torta
  • Macaron gondok? Ne viccelj!
    Macaron gondok? Ne viccelj!
  • Marcipános, mákos, málnás Babka
    Marcipános, mákos, málnás Babka

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Kedvenced lesz….
Next: Marcipános, mákos, málnás Babka

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 14 043 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Vip deluxe tagság

 2.  Vip deluxe tagság + Mousse E-book

 3.  Vip deluxe tagság + Pattiserie E-book

Közösségi

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: