A TÚRÓGOMBÓC
Egyszerűen imádjuk és a kölyök is imádja és én meg így nagyon boldog vagyok -Tudjátok sokan, hogy a gyerkőm Auti. Így az ételek, új ételek kóstoltatása maga a pokol….De…itt a csalafinta anyuka csavaros esze.A tejfölt hogyan mutassam meg neki
Gyorsan készen van, és az a baj, hogy túl gyorsan el is fogy, szóval nagy adaggal indítsatok.Ez a lehető legegyszerűbb túrógombóc, nem habosítok én semmit, nincs is ingerenciám rá, hiszen ez egy igazi “konfifood”, én nem sz@rakodok semmivel.Jó sok gombóchoz:-) – a mennyiség a méretétől függ.
Túrógombóc
500 g túró
2 db citrom reszelt héja
120 g kristálycukor
1/2 rúd vanília
120 g búzadara
126 g egész tojás
Morzsa:
Vaníliás tejföl:
300 g tejföl
100 g porcukor
1/4 rúd vanília magvai
A túrót, citromhéjakat, kristálycukrot villával alaposan törjük össze.
Ez azért fontos, mert ha nem elég homogén az alap, igazán nehéz lesz szép gombócokat készíteni.
Adjuk hozzá a maradék hozzávalókat és alaposan keverjük el. Végig villával dolgozunk.
Most hagyjuk pihenni, amíg a víz felforr.Én nem szeretek nagy edényben túrógombócot főzni, inkább kis edényben főzöm, több adagban.
Forraljunk vizet, én 5 L-es fazékban főzöm. A gombócokat nedves kézzel formázzuk. Ebbe a fazékba kb 6-8 db gombócot tegyünk csak. Az én gombócaim 2-3 cm-es méretűek.
FONTOS!A lobogó vízbe nem pakolunk túrógombócot!!!!!
Gyöngyözzön a víz és így tegyük bele a gombócokat.Én 2-3 percig főzöm.
Az első 1 percben nem nyúlok hozzá, aztán villával óvatosan a vízet megkeverem, hogy a gombócokat ne törjem össze.Nagy szűrővel emlejük ki a gombócokat egy akkora edénybe, hogy kényelmesen elférjenek.
Főzzük ki mindet.
Morzsa.
Én olajon pirítom a morzsát és kissé szárazabbra hagyom. Nem tudok pontos mennyiséget írni, mert itt nem mérek, meg alapvetően mindenhogy jó az a morzsa
Vaníliás tejföl.
Keverjünk mindent össze.Ha nincs vaníliánk akkor használjunk vaníliás cukrot.Brutálisan finom, melegítve is őrületes, és ami a lényeg, PUHA