Málnás csoki torta
Egy különlegességet fogsz készíteni.
Nem nehéz, kezdőknek is bátran ajánlom. Tartsd be amit leírok, és könnyedén elkészítheted a tortát.
Izgalmas finomság ami egy ropogós keksz rétegből áll, azon egy tonka babbal ízesítette kakaós piskóta csücsül, majd egy fincsi málna lekvár érkezik és végül egy étcsokoládés habosított ganache.
Málnás csoki torta
Kakaós keksz dióval:
90 g vaj
37 g porcukor
csipet só
70 g liszt
12 g kakaópor-Holland-
30 g aprított pekándió
Kakaós tonkás piskóta:
63 g tojás
80 g porcukor
csipet reszelt tonka bab
41 g habtejszín 30%-os
1 g sütőpor
50 g liszt
10 g kakaópor- Holland-
20 g oliva olaj
Málna lekvár:
200 g málna püré
40 g kristálycukor
2 g pektin -NH-
Habosított csoki ganache:
50 g (1) habtejszín 30%-os
7 g méz
90 g étcsokoládé -50%-os-
150 g (2) habtejszín 30%-os
Habosított ganache.
A (1) habtejszínt és mézet forraljuk fel.
Adjuk hozzá a csokoládét és keverjük el.
A (2) hideg habtejszínt adjuk hozzá és dolgozzuk össze.
Takarjuk le fóliával és hűtőben legalább 4 órát pihentessük.
Ha összeállt az alap habostísuk ki.
Vigyázzunk rá, mert könnyen szétcsapható-kikrásodik és nem menthető-. Ha kikrásodott a ganache, nem tudjuk menteni, de ettől még finom, csak csúnya szemcsés állagú.
Töltsük habzsákba St Honoré dekorcsővel. Hagyjuk a pulton a felhasználásig,
Kakaós keksz dióval.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
Az összes hozzávalót kézzel morzsáljuk el, majd gyúrjuk tésztává. Elég ragacsos állagot kapunk, de ez normális.
Állítsuk a tortagyűrűt egy szilikon lapra, állítsuk 16 cm-re méretre a tortagyűrűt.
A tésztát kanállal simítsuk bele a tortagyűrűbe. Ez egy kis időt igénybe vesz, mert ragacsos a tészta.
Tegyük sütőbe és 10 perc alatt süssük elő. Ahogy kivesszük, állítsuk a sütőt 170 fokra.
Kakaós tonkás piskóta.
Amíg sül a keksz, állítsuk össze a piskótát.
A tojást, porcukrot és a tonkát habosítsuk ki, fehéredésig.
Adjuk hozzá a habtejszínt, sütőport, lisztet, kakaóport és habverővel keverjük el.
Végül csorgassuk hozzá az olajat és dolgozzuk össze habverővel.
A kekszes alapra öntsük rá.
Itt nagyon fontos, hogy nem várunk amíg kihűl, azonnal, ahogy a sütőből kivesszük a kekszet már öntsük is rá a piskótát.
18-20 perc alatt süssük készre.
Hagyjuk a formában teljesen kihűlni.
Málna lekvár.
A málna pürté forraljuk fel.
-a málna püré friss vagy mirelit málnából is előállítható, egyszerűen forraljuk fel, turmixoljuk le és szitán törjük át-
A kristálycukrot és a pektint keverjük el.
Adjuk a forró málnához, habverővel keverjük el.
Forraljuk fel és főzzük 1-2 percig.
Hagyjuk kihűlni teljesen.
Összeállítás.
Itt már célszerű a piskótát a tálalóra helyezni!
A kekeszes piskóta lapot kenjük meg a lekvár kicsit több mint felével.
Tegyük fagyasztóba 10 percre.
A habzsákba töltött ganache-al dekoráljuk.
A habzsákot 45 fokos szögben tartva a tortához, hullámzó mozdulattal nyomjuk a krémet a széléről indulva, végig a tortán.
Szórjuk meg kakaóporral.
Dekoráljuk friss málnával és a megmaradt málna lekvárral.
A maradék málna lekvár töltsük habzsákba és nyomjunk pici pöttyöket a krémre.
A munkafolyamatokat tartsd be sorrendben. A ganache az első, mert pihennie kell.
A ganache hűlési ideje közben az utolsó órában már neki is láthatsz a sütemény többi részének. Így minden flottúl fog működni, semmi nem áll órákat üresjáratban.