Bomboloni
Egy különleges fánkocska, ami tuti kedvenced lesz. <3
Az Olaszok kedvence, általában töltik, vaníliás, csokoládés de van hogy simán cukorba hempergetve eszik.
Minden módja finom, a sima cukros- pici fahéjjal- egészen különleges.
Próbáld ki, nagyon fincsi.
Elkészítési idő:2-3 óra
Eszközlista:
- kör alakú kiszúró
Hozzávalók:
- 500 g liszt
- 100 g vaj
- csipet só
- 1/2 rúd vanília
- 1 narnacs reszelt héja
- 3 db tojás
- 2 db sárgája
- 120 g tej
- 80 g kristálycukor
- 21 g friss élesztő
Elkészítés.
A tejet a cukorral melegítsük fel. Adjuk hozzá az élesztőt és futtassuk fel.
Addig egy habüstben dolgozzuk össze a többi hozzávalót, éppen csak morzsás állagra.
Adjuk hozzá a tejes élesztőt és dagasszuk készre
Kelesszük 40 fokon 50 percet letakarva.
Gyúrjuk át, az összes levegőt gyúrjuk ki belőle.
Nyújtsuk ki 1 cm vékonyra.
Szaggassuk ki kis kör kiszúróval és ismét kelesszük 30 percet meleg helyen.
180 fokos olajban süssük készre.
Melegen forgassuk meg cukorban.
Tölthetjük krémekkel, nutellával, lekvárral.


You must be logged in to post a comment.