Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • TANFOLYAM
  • RECEPTEK
    • ALAPOK
      • alapreceptek
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Francia alapok
    • Receptek
      • Entremet
      • Pohárkrémek
      • Molekuláris konyha
      • Tart
      • Macaron
      • Pavlova
      • Mille-feuille
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
      • Kekszek
        • kekszdíszítés
      • Mentes
        • Gluténmentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
      • Sós
        • Főételek
        • Rizs
        • Levesek
    • Tortadíszítés
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • fondant kiegészítők
      • figura készítés
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Kapcsolat
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • február
  • 22
  • Tökmagos és szezámmagos ropogós
Blog

Tökmagos és szezámmagos ropogós

Via
február 22, 2021február 22, 2021

Ez egy igazi kedvencünk. Gyorsan elkészül, sokáig eláll- már ha nem fogy el :D- és nagyon finom.

Van lehetőségünk játszani az állagával, mivel egy “igénytelen” tészta.

Lehet omlós, lehet ropogós… lehet szezámos, tökmagos, sajtos, mákos…. bármivel megszórhatjuk.

Eszközlista:

  • sodrófa
  • éles kés
  • tepsi

Elkészítési idő: 30-40 perc

Hozzávalók:

  • 400 g liszt
  • 10 g só
  • 200 g zsír
  • 150 g tejföl

1 db tojás a kenéshez.

Sajt, tökmag, mák, szezámmag… bármi amivel megszórnád.

Elkészítés.

A sütőt melegítsük elő 200 fokra, alsó-felső állásban.

A lisztet a sóval keverjük el.

A zsírt morzsoljuk bele a lisztbe.

Adjuk hozzá a tejfölt és gyúrjuk tésztává.

Lisztezett munkalapon nyújtsuk 1 cm vastagra és éles késsel vágjuk csíkokra, kockákra ahogy tetszik.

A felvert tojással kenjük meg és szórjuk meg amivel csak szeretnénk.

Toljuk a sütőbe és 20-25 perc alatt süssük készre.

TIPPEM.

A sütési idővel az állagát módosíthatjuk. Ha barnábbra sütjük, jobban kiszárad, ropogósabb lesz. Ha világosan hagyjuk akkor omlós lesz.

A zsír lehet vaj, vagy margarin is. Ha kevesebbet használunk akkor szárazabb végeredményt kapunk, ha többet akkor még omlósabb lesz.

Persze ha megbontjuk a receptet, a tejföl mennyiségét is meg kell változtatni.

Vegán változat is készülhet <3 Akkor ugye margarinnal dolgozunk, és nem tojással kenünk, hanem vízzel.

SÓ.

A sóval óvatosan, ez az én sóm ereje, mármint a 10 g. 🙂 Kóstold meg a tésztát -nyersen- hogy elég sós-e.

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :
Tags: nasiropiropogóssajtos ropogóssós falatkaszezámmagtökmag

Bejegyzés navigáció

Previous: Bomboloni
Next: Vérnarancsos tart

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 14 042 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Vip deluxe tagság

 2.  Vip deluxe tagság + Mousse E-book

 3.  Vip deluxe tagság + Pattiserie E-book

Közösségi

  • Facebook
  • Instagram
  • Facebook
  • YouTube

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: