Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Kezdőlap
  • ISKOLA
  • RECEPTEK
    • Alapok
      • alapreceptek
      • Kezdőknek
      • Haladóknak
      • Francia alapok
      • Profiknak
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Glaze
    • Receptek
      • Molekuláris konyha
      • Pavlova
      • Tart
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Macaron
        • Entremet
      • Mentes
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Torta
      • Burkolók
    • Klasszikusok
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Rólam
  • Bejelentkezés
  • Blog
  • AJÁNDÉK
  • OLVASS EL!

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • március
  • 24
  • Barackos yimyamm
Blog

Barackos yimyamm <3

március 24, 2021március 24, 2021 2 mins

Barackos yimyammmm ❤ RECEPTEM ❤ -közkincs

Ez egy igazi, yaaammmmyaaammmmm nasi. Viszonylag gyorsan elkészül, nagyon krémes, kellemesen pikáns….őrületesen finom ❤

A tészta egy pite tészta, így tényleg jó kis “szottyogós” édesség készül.

4 db 8 cm-es pite formához -én tart formában sütöttem.
Amire szükséged lesz:
8 cm-es tart gyűrű vagy mini pite forma. Kelleni fog egy 12 cm-es kör kiszúró.

Tészta:
105 g liszt
10 g kakaópor -Holland-
csipet só
32 g porcukor
63 g vaj
40 g tojássárgája
1 tk. hidegvíz

A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
A tepsit béleljük ki a sütőpapírral.

A lisztet, kakaóport, sót, porcukrot keverjük össze.
Adjuk hozzá a vajat és gyors mozdulatokkal morzsoljuk el.
Adjuk hozzá a tojássárgát és vizet és dolgozzuk össze.

Lisztezett munkalapon nyújtsuk ki 0,5 cm vastagságra.
Szúrjuk ki a nagy méretű kiszúróval. Vágjunk alá a tésztának egy fém spatulával és tegyük a gyűrűbe vagy formába. Nyomkodjuk bele. Szélezzük ha kell.

Süssük elő 10 perc alatt.

Lekvár:
Bolti barack lekvár-nem sz@rozunk 😀

Csokoládés töltelék:

60 g vaj
55 g étcsokoládé
62 g tojás
10 g vaníliás cukor

4 db fél barack, én konzervet használtam, de friss is lehet ha szezonja van.

Az elősütött tésztába kenjük a lekvárból, csak egy keveset. Én egy tk. mennyiséget kentem el.

Öntsük bele a csokoládés tölteléket, de ne öntsük tele a tart gyűrűt- csak 3/4-ig. Ha pite formával dolgozol, bátran mehet szinte tele.

Ültessük bele középre a fél barackokat.

Süssük készre 13-16 perc alatt.

A formában hagyjuk kihűlni-független mivel dolgoztál- .
Ha kihűlt a tartgyűrűből óvatosan toljuk ki alulról. Ha formában dolgoztál fordítsd fejre óvatosan és vedd ki a sütit.

Porcukorral szórjuk meg kicsit.

Related Posts:

  • Linzer
    Linzer
  • Meggyes csokis húsvéti torta
    Meggyes csokis húsvéti torta
  • Barackos mangós red velvet
    Barackos mangós red velvet
  • Csokis pite
    Csokis pite
  • Karácsonyi rénszarvas torta
    Karácsonyi rénszarvas torta
  • Sós vajkaramellás vaníliás tortám
    Sós vajkaramellás vaníliás tortám

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Linzer
Next: Gesztenye mousse

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Kapcsolat

Nagy Violetta Judit

e-mail: tortaiskola@gmail.com

insta: @tortaiskola

Tel: +3620-2826767

ÁSZF

Adatvédelmi

Iratkozz fel a Blog értesítőre

Add meg az e-mail címedet

Join 1 350 other subscribers

Tanfolyamok

 1 .  Éves online cukrász kurzus

2.   Ostyavirág kurzus

3.   Macaron kurzus

4.  Torta kurzus

 

 

Archívum

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: