Skip to content

Tortaiskola

Mert minden megtanulható

  • Bejelentkezés
  • Cukrász kurzus
  • Videók
  • RECEPTEK
    • Alapok
      • alapreceptek
      • Kezdőknek
      • Haladóknak
      • Francia alapok
      • Profiknak
      • Piskóták
      • Krémek
      • Habok
      • Glaze
    • Receptek
      • Francia desszertek
        • Mille-feuille
        • Macaron
        • Entremet
        • Pavlova
        • Tart
      • Sajttorta
      • Roládok
      • Pohárkrémek
      • Bonbon
      • Tányérdesszertek
      • Mentes
      • Torta
        • Burkolók
      • Molekuláris konyha
      • TRIFLE
      • Csokoládés édességek
      • ORSZÁGTORTA
      • Sütés nélkül
    • Dekorációk
      • Csokoládé díszek
      • Ostya virág
      • cukorvirágok
    • Klasszikusok
      • Kovászos
      • Rétes
      • Nemzetközi
      • Bejglik
      • Kevert tészták
      • kelt tészták
      • Piték
      • Mézesek
  • Blog
  • Add ajándékba
  • Via
  • Kapcsolat

Rólam

Profile
Via vagyok, szia

  • Home
  • 2021
  • március
  • 24
  • Csokicseppes kuglóf
Blog

Csokicseppes kuglóf

március 24, 2021április 6, 2022 2 mins

Csokoládé cseppes kuglóf <3 RECEPT -közkincs-

Letaszítottam a 4 betűs multi bolti kuglófját a trónról 😀

Karácsonyra készítettem egy narancsos, fűszeres változatot, és elfogyott. B@szki, elfogyott 😀
A kölyök nyüstölt, hogy készítsek egy másikat, mert ahogy Ő mondta:
” Anya, ez isteni”
Nos, én ennek nem is tudtam ellenállni, na meg nem is akartam .😀

Ez az a kuglóf, amit bármikor meg fogok sütni, mert :
-baromi gyorsan össze lehet állítani a tésztát
-nagyon finom
-3-5 napig is eláll, már ha nem fogy el
-az sem árt neki, ha a sütőpor kiamrad 😀

RECEPT: -nagy méretű kuglóf formához

Kezdjük a sütő előmelegítésével, 160 fok, alsó-felső állás.

380 g vaj
280 g barna cukor
8 g vaníliás cukor
nagy csipet só
250 g tojás
435 g liszt
15 g kakaópor
nagy csipet fahéj
1 csomag sütőpor
4 db nagy naracs leve és reszelt héja
200 g csokoládé csepp

A vajat, barna cukrot, vaníliás cukrot és a sót kekszlapáttal habosítsuk ki.

A lisztet, kakaóport, fahéjat, sütőport szitáljuk össze.

A tojásokat egyesével adjuk az alaphoz és mindegyikkel keverjük simára.

A narancsok héját reszeljük le és a levüket facsarjuk ki egy tálkába.

A narancslé harmadát adjuk az alaphoz, keverjük el, majd a liszt harmada, keverjük el. Így dolgozzunk míg van alapanyag.

Forgassuk bele a csoki cseppeket.

A formát formaelválasztóval fújjuk ki és a masszát tegyük bele. Simítsuk el.
Tegyük sütőbe 70 percre.

Hagyjuk a formában 20-30 percet hűlni és borítsuk ki.
Most csak porcukorral szórtam meg.

Related Posts:

  • Karácsonyi kekszek -kezdőknek is -
    Karácsonyi kekszek -kezdőknek is -
  • Piskóta gondok
    Piskóta gondok
  • Macaron gondok? Ne viccelj!
    Macaron gondok? Ne viccelj!
  • Csokis pite
    Csokis pite
  • Mákos kalács -mert imádjuk-
    Mákos kalács -mert imádjuk-
  • Csokis pöffeteg
    Csokis pöffeteg

Share this:

  • Twitter
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Print

Like this:

Like Loading...
Share :

Bejegyzés navigáció

Previous: Puncs szelet
Next: Csokis pite

You must log in to post a comment.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .

Hírlevél

Please wait...

Köszönöm, hogy feliratkoztál!



ÁSZF
Adatavédelmi

Archívum

Copyright © 2020 All Rights Reserved.

Powered by : ripplethemes

%d bloggers like this: